Jantsa, Jant Fabrikasını Yarın Açıyor - Son Dakika
Yerel

Jantsa, Jant Fabrikasını Yarın Açıyor

Jantsa, Jant Fabrikasını Yarın Açıyor

Aydın'ın en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Jantsa, İtalyan CLN Grup ortaklığıyla kurduğu JMW jant fabrikasını yarın açacak.

04.04.2013 13:25  Güncelleme: 13:29

Aydın'ın en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Jantsa, İtalyan CLN Grup ortaklığıyla kurduğu JMW jant fabrikasını yarın açacak.

İtalyan firma Titan ile başarılı bir şekilde ortak üretimini sürdüren Jantsa, yeni ortağı CLN Group ile kurduğu jant fabrikası üretime başlıyor. İş makinesi jant üretiminde dünyada söz sahibi olan jantsa bu kez otomobil sektöründe de söz sahibi olmayı hedefliyor.

Jantsa Genel Müdürü ve Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın-Köşk karayolu üzerindeki yeni yatırımları hakkında bilgiler verdi. Ortak yatırıma imza attıkları CLN firmasının 8 bin çalışanı ve 1.7 milyar Euro'luk da cirosu bulunduğuna dile getiren Ercan Çerçioğlu, "Yeni fabrikamızı 35 milyon Euro'luk bir yatırımla tamamladık. Açılışını yarın yapacağız. Bu yıl sonuna kadar 400 bin otomobil jantı üretmeyi planlıyoruz. Bunun tamamı iç pazara yönelik olacak. İlk etapta 60 kişilik bir istihdam sağlamış olacağız" dedi.

Hedeflerinin 2015 yılı sonuna kadar tam kapasiteye ulaşmak olduğunu belirten Çerçioğlu, "Yatırımımızın devamı etap etap gelecek. Önümüzdeki yıl ağır vasıta jantı üretmek için yatırım yapacağız. 2014 yılı sonunda hedefimiz 1 milyon adet otomobil ve 350 bin adet de ağır vasıta jantı üretmek. 2015 yılında tam kapasiteye ulaştığımızda ise 2.6 milyon adet otomobil ve 1 milyon adet de ağır vasıta jantı üretmeyi hedefliyoruz. Tam kapasiteye ulaştığımızda ise 400 kişilik bir istihdam sağlamış olacağız" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jantsa, Jant Fabrikasını Yarın Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement