Kahta Belediyesinden İşçilere Zam Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Kahta Belediyesinden İşçilere Zam Müjdesi

Kahta Belediyesinden İşçilere Zam Müjdesi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde belediye işçilerinin maaşına zam yapıldı.

19.01.2014 09:43

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde belediye işçilerinin maaşına zam yapıldı.

Kahta Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşme ile 113 işçiye 400 Türk Lirası zam yapıldı. Böylelikle 2 bin 200 lira olan işçi maaşları 2 bin 600 Türk Lirasına yükseldi. Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, 2009 yılında Belediye Başkanlığına seçildiğinde 1.030 Türk Lirası olan işçi maaşlarının son zamla birlikte 2 bin 600 Türk Lirasına yükseldiğini kaydetti.

Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şubesi Başkanı Mahmut Doğan ve Kahta Temsilcisi Sinan Uçan'ın da hazır bulunduğu sözleşme imza programında Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı da işçilere zam için imza attı.

Kahta Belediye Başkanı Turanlı, yaptığı konuşmada, başkanlık yaptığı süre boyunca işçi ve memur arkadaşlara en iyi şekilde zam yapmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu son rakamla birlikte maaşlarında ciddi bir iyileştirmeye gittik. İşçi arkadaşlarımızın maaşı çok azdı. Biz emeklerinin karşılığını alamadıklarını düşünerek gerekeni yaptık. Bundan önce 3 sözleşme yaptık. Ayrıca bir de protokol imzaladık. Benim dönemimden önceki alacaklarını da tamamen kendilerine verdim."

Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şubesi Başkanı Mahmut Doğan da yaptığı açıklamada, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında söylenecek birçok güzel şey var. Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ile 5 yıldır çalışıyoruz. Aramızda 3 sözleşme ve kendi inisiyatifiyle bir protokol imzaladık. Kendisi daha önce eşine rastlamadığımız bir çalışmaya imza attı. Biz ilk defa böyle bir şey gördük. Sendika olarak kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kendisi her şeyin en güzeline layık bir insan. İnşallah kendisini bundan sonra da burada görme imkanımız olur. Tam 5 yıldır bizi incitmedi ve asla ayırım yapmadı. Kahta Belediyesinde çalışan işçi arkadaşlarımız her zaman memnuniyetlerini bize iletiyor. Kendisi için dua ediyoruz. İnşallah beş yıl daha burada kalır."

Hizmet-İş Sendikası Kahta Temsilcisi Sinan Uçan da yaptığı konuşmada, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı'nın maaşlarını ve haklarını en iyi şekilde verdiğini, hiçbir zaman çalışanlarına haksızlık yapmadığını ifade ederek işçi arkadaşları adına kendisine teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta Belediyesinden İşçilere Zam Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement