Kars Sağlık Müdüründen Eczacılara Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kars Sağlık Müdüründen Eczacılara Ziyaret

Kars Sağlık Müdüründen Eczacılara Ziyaret

Kars İl Sağlık Müdürü Dr.

14.05.2013 13:59

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ahmet Öztürk, 14 Mayıs Eczacılar günü nedeniyle Eczacılar Odası Temsilcisi Eczacı Kader Zuhal Aktaş'ı ile 1971 yıllın da mezun olan Kars'ın en kıdemli eczacısı Murat Günal' ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında açıklama yapan Dr. Tuncer,

Eczacılığın, insanlığın hastalıklarla verdiği mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biri olarak varlığını ve işlevselliğini korumuş mesleklerden birisi olduğunu ve eczacıların, dün olduğu gibi bugün de sağlık sistemindeki vazgeçilmezliğini sürdürdüğünü belirtti.

Tuncer; "Bu bağlamda geçtiğimiz yıl kabul edilen kanun ile eczacılığı yalnızca ticarethane açma ve mesul müdürlük olarak değil, ilacın üretiminden dağıtımına kadar tüm aşamalardan sorumlu olan 'sağlık hizmet sunucusu' olarak yeniden tanımlanmıştır" dedi.

Eczacılarımızın bu onurlu mesleği icra ederken, ülkemizde ki sağlık hizmetlerindeki nicel ve nitel artışa paralel eczacılarımızın yaşadığı sorunların çözümüne katkı sağlayacak, sağlık alanında evrensel standartların yakalanmasına yardımcı olacak çalışmalar Bakanlığımızca yürütülmektedir diyen Tuncer; "14 Mayıs'ı eczacılığın anlam ve öneminin hatırlanmasına, mesleğe ömür, emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle seviye ve değer kazandırmış, katkı sağlamış eczacılarımızın anılmasına bir vesile saymaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşımızın sağlık sorunlarına büyük bir duyarlılıkla yardımcı olmak için çalışan eczacılarımızın 'Eczacılık Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer ile beraberindekiler bir süre eczacılarla sohbet etti Eczacılarda Sağlık Müdürü'nün kendilerini ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Sağlık Müdüründen Eczacılara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement