Kartepe'de Bitkisel Atık Yağlar Toplanıyor - Son Dakika
Yerel

Kartepe'de Bitkisel Atık Yağlar Toplanıyor

Kartepe\'de Bitkisel Atık Yağlar Toplanıyor

Kartepe Belediyesi kaynağında ayrıştırma kapsamında yaptığı çalışmalar çerçevesinde bitkisel atık yağları toplamaya devam ediyor.

15.11.2016 13:58

Kartepe Belediyesi kaynağında ayrıştırma kapsamında yaptığı çalışmalar çerçevesinde bitkisel atık yağları toplamaya devam ediyor.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in çalışmalarına destek veren belediye ekipleri, geri dönüşüm ve kaynağında ayrıştırma projelerine ilçe halkını da ortak ediyor. Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kaynağında ayrıştırma projesi kapsamında bitkisel atık yağların evlerden toplama çalışmaları da düzenli olarak devam ediyor. Çevre ve toprağa zarar vermesi engellenerek gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması hedefiyle gerçekleştirilen çalışmada 5 litre atık yağ karşılığında 1 litrelik bulaşık deterjan kampanyası ile atık yağların kaynağında ayrı toplanması teşvik edilerek yaygınlaştırılıyor. Lavaboya dökülen yağların giderlere ve kanalizasyon sistemine büyük zarar verdiğini ifade eden Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, ilçe halkından bu konuda destek beklediğini ifade etti.

Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, "Halkımızın, insan ve çevre sağlığını tehdit eden atık yağları belediyemize bildirmeleri durumunda evlerinden alarak lisanslı geri dönüşüm firmasına vermekteyiz. Bu şekilde hem çocuklarımızın hem de dünyamızın geleceği için hizmet vermiş oluyoruz" dedi.

Belediyenin bu çalışmasına eğitim kurumları da hassasiyetle destek veriyor. İlçedeki öğrenci yurtları ve okullardaki öğrenciler evlerinde ve bulundukları yerlerde topladıkları atık yağları Kartepe Atık Getirme Merkezi'nden gelen görevlilere teslim ettiler. İlçe halkı biriktirdikleri atık yağları Kartepe Belediyesi'nin 373 62 41 telefonunu arayarak belediye yetkililerine teslim edebilir. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'de Bitkisel Atık Yağlar Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement