Kerkük'te Kaçırılan İşçiler Memleketleri Aksaray'da Davul ve Zurna ile Karşılandı - Son Dakika
Yerel

Kerkük'te Kaçırılan İşçiler Memleketleri Aksaray'da Davul ve Zurna ile Karşılandı

Kerkük\'te Kaçırılan İşçiler Memleketleri Aksaray\'da Davul ve Zurna ile Karşılandı

Irak'ın Kerkük kentinde şubat ayında kaçırılan ve 2 gün önce kurtarılan 3 Türk işçi bugün memleketleri Aksaray'a döndü.

27.04.2011 14:51

Irak'ın Kerkük kentinde şubat ayında kaçırılan ve 2 gün önce kurtarılan Türk işçileri Bahtiyar Kılıç (38), Ali Kulaksız (31) ve Muttalip Kütük (20), bugün memleketleri Aksaray'a döndü. 3 işçi kent merkezi girişinde aileleri ve yakınları tarafından davul ve zurna eşliğinda karşılandı.

Kerkük kentinde bir Türk asansör firmasında çalışan 3 işçi, şubat ayında silah zoruyla evlerinden kaçırıldı. İşçiler, 25 Nisan Pazartesi günü Irak Ordusu'nun 12'nci Tümen Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Reşad nahiyesinin Dogmat Köyü'ne düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Bugün memleketleri Aksaray'a dönen 3 işçi, kent merkezi girişinde aileleri ve yakınları tarafından davul ve zurna eşliğinde karşılandı.

Ailelerine sarılarak özlemlerini giderek işçilerden Bahtiyar Kılıç, yaşadıklarını anlattı: "Bizi silah zoruyla kaçırdılar. Ben ve Ali'yi aynı otomobilin bagajına, Muttalip'i de başka bir otomobilin bagajına koyarak bilmediğimiz bir bölgeye dağın başına götürdüler. Burada bizi yaklaşık bir metrelik çukurun içinde tuttular. Normalda iki kişinin zor sığacağı bir çukurda üçümüz yaklaşık bir ay bekletildik. Daha sonra başka bir yere götürdüler. Kısa bir süre sonra yeniden eski yere getirdiler. Irak ordusunun düzenlediği operasyonlada kurtarıldık. Ailelerimize kavuştuk çok mutluyuz. Geri dönmeyi asla düşünmüyorum"dedi. Evde oturdukları sırada silah zoruyla el ve ayakları bağlanarak kaçırıldıklarını belirten Muttalip Kütük de, "Çok zor günler yaşadık. Memlekete geri dönüp, ailelerimeze kavuşma imkanımız zordu. Ama devletimizin desteğiyle kurtukduk. Geri dönmek istemiyorum. "dedi. Ali Kulaksız da, "O günleri düşünmek bile istemiyorum. Çok zor günlerdi. Aileme kavuştum, mutluyum. "dedi. 3 işçi konvoy eşliğinde evlerine gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kerkük'te Kaçırılan İşçiler Memleketleri Aksaray'da Davul ve Zurna ile Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement