Kozan'da Tarihi Konak Kent Müzesi Olacak - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Tarihi Konak Kent Müzesi Olacak

Kozan\'da Tarihi Konak Kent Müzesi Olacak

Adana'nın Kozan ilçesinde tarihi bir konak "kent müzesi" yapılması için belediyeye bağışlanıyor.

11.06.2012 14:12

Adana'nın Kozan ilçesinde tarihi bir konak "kent müzesi" yapılması için belediyeye bağışlanıyor.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Arslanpaşa Mahallesi bulunan Hasan Hüseyin Yapıcı'ya ait tarihi konağın kent müzesi veya sosyal-kültürel tesis olması şartıyla sahibi tarafından belediyeye bağışlanacağını söyledi.

Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü tarafından roleve, restorasyon ve restitüsyon projeleri daha önce onaylanmış olan 3 katlı tarihi binanın restore edilmesiyle ilçeye bir kent müzesi kazandırılması için sürdürülen yer arayışlarının da sona ereceğini anlatan Başkan Özgan, Belediye Meclisi'nin haziran ayı toplantısında, binanın çeşitli harç ve devir giderlerinin ödenerek tapu devrinin alınmasını öngören ilgili maddenin görüşülerek kabul edildiğini söyledi. Eğer bu konak Kent Müzesi olursa tapu bize geçtikten sonra ihalesini yaparak inşaatına başlayıp hemen Kozan a kazandırmayı düşünüyoruz" dedi.

Konağın varislerinden Hasan Hüseyin Yapıcı'da, "Varisleri ile görüştüğünü ve bu konağın Kozan Belediyesine devir edilerek kent müzesi olmasını istiyoruz. Eğer kent müzesi olmazsa diğer hususlarda Belediye Başkanımız Kazım Özgan'la görüşüp bu konağın Kozan Belediyesine vereceğiz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan'da Tarihi Konak Kent Müzesi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement