Kozan'daki Tarihi Konaklar Turizme Kazandırılıyor - Son Dakika
Yerel

Kozan'daki Tarihi Konaklar Turizme Kazandırılıyor

Kozan\'daki Tarihi Konaklar Turizme Kazandırılıyor

Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan tarihi konaklar bölge turizmine katkı sağlıyor.

14.05.2013 12:46

Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan tarihi konaklar bölge turizmine katkı sağlıyor.

Tarihin yaşayan belgelerinden olmasına rağmen birçoğu bakımsızlıktan kullanılamayacak halde bulunan tarihi konaklar bir an evvel restore edilmeyi bekliyor.

Yaverin Konağının diğer konakların restoresi için örnek teşkil ettiğini kaydeden yetkililer içerisinde birçok anılarının yaşandığı konakların sahipleri tarafında hibe edildiği takdirde kendilerinin gerçekleştirecekleri projelerle hayat bulması içinde caba gösterdiklerini belirttiler.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçede bulunan konakların restore edilip turizme kazandırılmasının hem gelenek ve görenekleri yaşatmak, hem de turizm açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Arslanpaşa Mahallesi 160 ada 3 parselde yer alan tescilli taşınmaz kültür varlığı olan Yapıcı Konağı'nın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Hasan Hüseyin Yapıcı ve mirasçıları tarafından belediyemiz hibe edilmesi için çalışma başlatıldı. Onun için Yapıcı ailesine bu duyarlı davranışlarında dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yapıcı Konağı'nın mirasçılarının büyük bir kısmı devir işlemini yaparken diğer hisselerin de yakın zamanda devir işleminin tamamlanacağı belirtildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan'daki Tarihi Konaklar Turizme Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement