Kürtçe Eğitim Görenler Sertifikalarına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Kürtçe Eğitim Görenler Sertifikalarına Kavuştu

Kürtçe Eğitim Görenler Sertifikalarına Kavuştu

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindre açılan Kürtçe kurslarında eğitim görenlere sertifikaları verildi

01.07.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde açılan ve üç ay boyunca devam eden Kürtçe Dil Temel Orta ve İleri Eğitimleri düzenlenen sertifika töreni ile son buldu.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban, Müdür Yardımcısı Mustafa Uğurlu Arslan, öğretim üyeleri Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi ve Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Kızıl katıldı.

Merkezin Kürtçe Dil Eğitimleri faaliyetleri hususunda gelinen aşamaya dikkati çeken Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Çoban, şunları söyledi: "Merkezimizin açıldığı dönemde genel Kürtçe dil eğitimleri ile faaliyetlerimize başladık. Üniversitemizin öğrencilerinden, akademik olsun idari olsun çalışanlarından ve halkımızdan büyük ilgi gördük. Daha sonraki aşamada seviye sınavı yaparak, Kürtçe dil eğitimini daha da yaymak için temel, orta ve ileri düzeylerde eğitimler vermeye başladık. Bu yaklaşımımız, anlamlı bir ilgi gördü. Amacımızın katılımcıları uzun bir süreç yerine bulundukları seviyeden başlatarak daha ileri bir seviyeye ulaştırmak olduğunun, kursiyerler tarafından anlaşılması bizleri memnun etti. Eğitimin seviyeli ve kaliteli oluşunun katılımcılar tarafından ifade edilmesi, çevre birçok ilden katılımı hızlandırdı. Başka yerden kurs almış olanların, hatta öğreticilik yapmış olanların bile eğitimlerimize katılmaları merkezimizin imajına önemli katkı sağlamış oldu. Yaptığımız hizmetin asla reklamını yapmadık. Kursiyerlerimizin sertifikalarını aldıktan sonra, mahkemelerde bilirkişi, okullarda ve değişik eğitim kurumlarında öğretici olarak görev yapmaları bizim için daha büyük önem arz etti."

Devletin, halkın eğitimine verdiği önemi vurgulayarak söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ise "Bölgenin en köklü ve toplumsal duyarlılıkları her zaman önemseyen üniversitemizin, dil öğrenme hususundaki toplumsal talepleri önemsediğinin göstergesi olarak sürekli eğitim merkezimizin kuruluşunu Kürtçe dil eğitimleri ile başlatmasıdır. Bu eğitimlerde, seviye sınavının olması ve temel-orta-ileri düzeylerinin yer almış olması, işin profesyonelce yapıldığının bir göstergesidir. Bu durumu, üniversitemizin imajı açısından önemsiyoruz. Bölgemizde her konuda olduğu gibi, üniversitemiz Kürtçe dil eğitimi konusunda da ciddi adımlar atmış; kurduğu Sürekli Eğitim Merkezi, Yaşayana Diller Eğitimi Bölümü ve diğer faaliyetleri ile bölgemizin ve ülkemizin eğitim ihtiyaçlarına duyarlılık göstermiştir" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kürtçe Eğitim Görenler Sertifikalarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement