Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Ankara Müftüsü Prof. Dr. Hızlı: "Toplumda samimiyetsizlik, son derece arttı"

16.04.2014 16:15

Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, "Toplumda samimiyetsizlik son derece arttı" dedi.

Şereflikoçhisar İlçe Müftülüğü ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen  "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında konferans veren Hızlı, Aziz Mahmut Hüdai'nin Şereflikoçhisar'da doğup büyüdüğünü hatırlatarak, "Şereflikoçhisar'da samimiyeti konuşmak ayrı güzel. Samimiyet, Hz. Peygamberimiz'de en güzel şekliyle var. Ancak toplumda samimiyetsizlik son derece arttı" ifadesini kullandı.

Hızlı, artık evde, sokakta ve iş yerlerinde daha çok samimiyet kelimesinin telaffuz edildiğine işaret etti.

Hz. Peygamber'in her namazdan sonra kısa konuşmalar yaptığını vurgulayan Hızlı, "Hz. Peygamber, namazdan sonra sadece 2 kelime söz söylemiştir. Bu kelimenin anlamı 'din tamamen samimiyetten ibarettir' demiştir" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Turan Arslanoğlu ise yaptığı konuşmada, "Bugün insanlığın ileri derecede dünyevileştiğine şahidiz. Konuşmalarımızda, yaptıklarımızda Rabbimiz ne der, bu olaylara Peygamber Efendimiz nasıl davranırdı demez olduk. Teknolojiye yenik düşerek, ahlaki yönden zaaflara uğradık" görüşünü paylaştı.

Programda, Kur'an-ı Kerim meali yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Katılımcılara haftanın simgesi kırmızı gül dağıtıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement