Mağdur İşçiler Haklarını Arıyor - Son Dakika
Yerel

Mağdur İşçiler Haklarını Arıyor

Mağdur İşçiler Haklarını Arıyor

Atakent Belediyesi’nde çalışırken beldeleri köy olan belediye işçileri haklarını arıyor.

19.07.2014 15:36

Atakent Belediyesi'nde çalışırken beldeleri köy olan belediye işçileri haklarını arıyor.

Nüfusu 2 binin altına düştüğü için belde iken köy olan Atakent Belediyesi'nin çalışanlarından bazıları mağdur oldukları gerekçesiyle haklarını arıyor. Daha önceden belediyede çalışan 10'u daimi, 20'si geçici olmak üzere 30 kişi mağdur oldukları gerekçesiyle yetkililerle görüştü.

Belediyenin kapatılmasıyla işlerini kaybettiklerini ve ortada kaldıklarını belirten işçiler, Adıyaman Valiliğinde Vali Yardımcısı Murat Süzen ile görüşme yaptılar. Kendilerinin işe alınmasını isteyen işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için mahkemeye başvuracaklarını ifade ettiler.

İşçilerden Ahmet Şimşek, yetkililer ve siyasilerle görüştüklerini ve bir sonuç alamadıklarını belirterek, mahkemeye başvuracaklarını belirtti.

Şimşek, "Biz belediyede yılın 12 ayı bir fiil çalışırken, sigortalarımız yarım yatırılıyordu. Evraklarım var. Normalde kadroya geçtim. 3 yıl kadrolu çalıştım. 2009 yılında Başkan beni işten çıkardı. Ondan sonra geçici işçi olarak yine çalıştım. Sonra belediye kapandı. İşsiz güçsüz ortada kaldık" dedi.

Diğer bir işçi Mahmut Şimşek ise, kendisinin kanalizasyon çukurlarında pisliğin içinde çalıştığını fakat şimdi boşta kaldığını ifade ederek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mağdur İşçiler Haklarını Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement