Meddah Gösterisi Eyüplüleri Mest Etti - Son Dakika
Yerel

Meddah Gösterisi Eyüplüleri Mest Etti

Meddah Gösterisi Eyüplüleri Mest Etti

Eyüp’te sahur programları kapsamında sergilenen meddah gösterisi büyük ilgi gördü.

09.06.2016 14:23

Eyüp'te sahur programları kapsamında sergilenen meddah gösterisi büyük ilgi gördü.

Eyüp Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında, Afife Hatun Kültür Evi, Caferpaşa Kültür Merkezi, Sertarikzade Kültür Merkezi, Zal Mahmut Paşa Külliyesi gibi Eyüp Belediyesi'ne bağlı diğer etkinlik merkezleri ve alanlarda, meal okumalarından, iftar sofralarına, Ramazan sohbetlerinden meddah gösterilerine kadar pek çok farklı etkinlik ziyaretçilerle buluşuyor.

Eyüp'ün geleneksel hale gelen mahalle iftarları, özel sahur programları da Ramazan ayı boyunca yapılacak etkinlikler arasında yer alıyor. Bu etkinliklerden biri de meddah gösterileri. Meddah gösterileri ya da meddah anlatısı, Osmanlı kültür ve sanat geçmişinde büyük yer kazanmış tek kişilik tiyatro ya da anlatım gösterileridir. Günlük yaşamdaki olaylar, masallar, destanlar, öyküler ve efsanelerden alınmış birçok konu meddah gösterisini oluşturur. Meddah oyun esnasında bir hata yaptıysa oyununun sonunda özür diler ve bir sonraki oyunun nerede oynanacağını söyler.

Ramazan boyunca birçok kültür merkezinde düzenlenecek olan meddah gösterileri en son olarak Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde düzenlendi. Önümüzdeki günlerde Haliç Etkinlik Alanı, Osmanlı Sosyal Tesisleri gibi birçok farklı noktada da düzenlenecek olan meddah gösterileri programını Ulvi Alacakaptan ve ekibi hazırlıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meddah Gösterisi Eyüplüleri Mest Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement