Mersin'de '1/100 Binlik Plan' Tartışmaları - Son Dakika
Yerel

Mersin'de '1/100 Binlik Plan' Tartışmaları

Mersin\'de \'1/100 Binlik Plan\' Tartışmaları

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, '1/100 Binlik Çevre Düzenleme Planı'nın, Mersin'in geleceğini yok etmek olduğunu savunarak, "Bu planda başta nükleer santral olmak üzere, 12 adet termik santral,"...

30.10.2013 16:21

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, '1/100 Binlik Çevre Düzenleme Planı'nın, Mersin'in geleceğini yok etmek olduğunu savunarak, "Bu planda başta nükleer santral olmak üzere, 12 adet termik santral, hidroelektrik santrali, sülfirik asit üniteleri işaretlenmiştir" dedi.

Mersin'in '1/100 Binlik Çevre Düzenlene Planı' ile ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir, Mersin'in '1/100 Binlik Çevre Düzenleme Planı'nın, daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 3 kez yapılmış olmasına karşın yürütmeyi durdurma kararıyla mahkeme tarafından iptal edildiğini ve yeni çıkan yasa ile bu görevin 30 Mart 2014 tarihinden sonra Büyükşehir Belediyelerine verildiğini kaydederek, "Bu işin doğrusu da bu, mantığı da bu. Büyükşehir Belediyeleri yeniden iş başına geldikten sonra 1/100 binlik çevre düzeni planlarının mevcut belediyeler tarafından yaptırılmak istenmesi ve yapılması gerçekten son derece doğrudur. Ancak 5 aylık bir zaman zarfına rağmen Vilayetin ve Bakanlığın birlikte planı, yangından mal kaçırırcasına yapmış olmalarını içimize sindiremiyoruz ve buna bir anlam veremiyoruz. Ancak nedenini de çok iyi biliyoruz. Planı ısrarla ve inatla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ve Vilayetimizin yapmak istemesinin arkasında yatan nedenler ve 1/100 binlik çevre düzeni planında Mersin'i nasıl feda ettiklerinin göstergesi, şu anda askıda olan bu planda mevcuttur. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu bağlamda tüm kent dinamiklerini, sivil toplum örgütlerini, meslek odalarını, hatta sade yurttaşına varana kadar herkesi bu plana itiraz etmeye davet ediyoruz" dedi.

1/100 binlik Çevre Düzenleme Planı'nın Mersin'in geleceğini katletmek olduğunu iddia eden Özdemir, "Çünkü bu planda başta nükleer santral olmak üzere, 12 adet termik santral, hidroelektrik santrali, sülfirik asit üniteleri ve buna benzer bir yığın kentin geleceğini yok edecek olan uygulamalar 1/100 binlik çevre düzeni planına işaretlenmiş, lekelenmiştir. Bu bir kentin geleceğini yok etmek demektir" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak bununla ilgili itirazları ilgili mercilere yaptıklarını belirten Özdemir, "Şu anda bu plan 7 Kasım'a kadar askıda kalacak. Önümüzdeki ayın 7'sine kadar kentin tüm dinamiklerini, bu kente sevdalı olan tüm yurttaşlarımızı bu plana itiraz etmeye davet ediyoruz. Çünkü bu bizim en doğal hakkımız. Biz bu kentte yaşıyoruz. Geleceğimizi feda etmek gibi bir lüksümüz olmaz, olmamalı. Bakanlığın bu planı onaylaması halinde konuyu yargıya taşıyacağımızı, konuyla ilgili gerekli müdahalede bulunacağımızı, kendimizi adalete teslim edeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum. Bu bağlamda herkesi göreve davet ediyorum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de '1/100 Binlik Plan' Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement