Mevlana'da Sözün Demi Kitabı Çıktı - Son Dakika
Yerel

Mevlana'da Sözün Demi Kitabı Çıktı

Mevlana\'da Sözün Demi Kitabı Çıktı

Kuran'da Sözün Demi ve Hadiste Sözün Demi kitaplarının ardından serinin üçüncü kitabı olan Mevlana'da Sözün Demi kitabı piyasaya çıktı.

30.12.2013 16:11  Güncelleme: 16:08

MALATYA (İHA) – 'Kuran'da Sözün Demi' ve 'Hadiste Sözün Demi' kitaplarının ardından serinin üçüncü kitabı olan 'Mevlana'da Sözün Demi' kitabı piyasaya çıktı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı'nın koordinatörlüğünde basılan kitapta, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler'in 'Dinle Mevlana'dan' adlı eserinden alınan sözler kitapta yer aldı. Sözlerin zeminini, seramik sanatçısı Yrd. Doç. Dr. Serdar Mutlu'nun eserlerinin fotoğrafları süsledi.

Kitapta yer alan her bir sözün daha geniş kitlelere ulaşması için İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal Genç, sözlerin İngilizce çevirilerini yaptı. Eserdeki sözlerin Türkçe açısından incelemesi ise, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Kavruk gözetiminde yapıldı.

'Mevlana'da Sözün Demi' kitabıyla ilgili bilgiler veren İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, "Mevlana'nın Mesnevi'deki 42 özlü sözünü kitaplaştırdık. Bu özlü sözleri Yrd. Doç. Dr. Serdar Mutlu'nun Mevlana seramikleri eşliğinde sunduk. Hem orijinal seramikler hem de Mevlana'nın çok bilinmeyen ve duyulmamış olan sözleri kitapta yer aldı. Her dine hitap eden genel mesajlara kitapta yer verdik" dedi.

Yakıncı, kitabın www.mevlanadasozundemi.org adresinden takip edilebileceğini de sözlerine ekledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mevlana'da Sözün Demi Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement