Mevlana Haftası - Son Dakika
Yerel

Mevlana Haftası

Mevlana Haftası

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam: "Hoşgörüye, barış ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu dünyamızda, Hazreti Mevlana'nın felsefesini yaymak barış ve kardeşliğe bir katkı olacaktır"

04.12.2014 10:13

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, hoşgörüye, barış ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan dünyada, Mevlana'nın felsefesini yaymanın barış ve kardeşliğe katkısı olacağını bildirdi.

Saylam, Mevlana Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, hiç eskimeyen hayat felsefesi ile 13. yüzyıldan bugüne gönülleri fethetmeye ve dünyayı aydınlatmaya devam eden Mevlana'nın, sevgi ve kardeşlik tohumlarını yüreklere ekmeyi sürdürdüğünü belirtti.

En büyük mesajlarını birlik, beraberlik ve dostluk vurgusuyla veren Mevlana'nın, 'Ne olursan ol yine gel' diyerek insanlığa seslendiğini vurgulayan Saylam, şunları kaydetti:

"Hoşgörüye, barış ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu dünyamızda Hazreti Mevlana'nın felsefesini yaymak, barış ve kardeşliğe bir katkı olacaktır. Mevlana Haftası vesilesiyle Hazreti Mevlana'nın öğretisinin dünyaya örnek olmasını ve dünya barışının tesisine katkı sağlamasını temenni ediyor, tüm milletimize birlik ve beraberlik içinde esenlikler diliyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevlana Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement