Müftü Selami Emen Yurt ve İnşaatları Gezdi - Son Dakika
Yerel

Müftü Selami Emen Yurt ve İnşaatları Gezdi

Müftü Selami Emen Yurt ve İnşaatları Gezdi

Düzce İl Müftüsü Selami Emen, Konuralp Kız Kur’an Kursu İnşaatı, Azmimilli Mahallesi Yeni Cami İnşaatı ve Hamidiye 60 Evler Mahallesi Cami ve Kur’an Kursunu ziyaret etti.

05.08.2015 16:00

Düzce İl Müftüsü Selami Emen, Konuralp Kız Kur'an Kursu İnşaatı, Azmimilli Mahallesi Yeni Cami İnşaatı ve Hamidiye 60 Evler Mahallesi Cami ve Kur'an Kursunu ziyaret etti.

Müftü Selami Emen, kurs inşaatını ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonucunda bir değerlendirme yapan Müftü Emen, "Uzun yıllar Kız Hafız yetiştirme ve yaz Kur'an kurslarında öğrencilerin dini bilgi yeterliliklerini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma düzeylerinin arttırılmasına katkı sağlayan Konuralp Yatılı Kız Kur'an Kursunun yeni binası büyük bir hızla yükseliyor. Yaklaşık 3 Milyon TL'ye mal olacak olan yeni bina değerli vatandaşlarımızın hayırları ile ayağa kalkacaktır. Mevcut binanın yatak kapasitesinin yetersizliği yeni bina yapımını ihtiyaç haline getirdi. Yeni binanın ardından eski bina ise 4-6 yaş Kur'an öğretimi kursu olarak hizmet vermeye devam edecektir. İnşaata başlanalı 9 ay olmasına rağmen önemli mesafeler alındı. Hayırseverlerimizin desteği ve çalışanlarımızın büyük gayretleriyle önemli bir aşama kaydedildi. Bu eser gelecek nesillere kalacak önemli bir mirastır" dedi.

Selami Emen ardından ise Azmimilli Mahallesi'nde bulunan Azmimilli Yeni Cami inşaatını ziyaret etti.

Cami inşaatını inceleyen Müftü Emen, Cami Din Görevlisi Şaban Coşkun ve Cami Yaptırma Derneği Başkanı Nazmi Şengül'den inşaatla ilgili bilgiler aldı. Emen, "Mevcut cami 1999 depreminde yıpranması ve yeni yapılan terminalin bağlantı yoluna denk gelmesi nedeniyle yıkılacaktır. Bu sebeple yerine yeni bir cami ihtiyacı doğmuştur. İnşaatta yeni başlanmasına rağmen önemli mesafeler alınmış. Cami inşaatında emeği geçenlere ve hayırsever halkımıza teşekkür ediyorum. Ben duyarlı vatandaşlarımızın inşallah bu camimize de yardımlarını eksik etmeyeceğini düşünüyorum. Camimiz şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

Emen son olarak ise Hamidiye Mahallesi 60 Evler Cami ve Kur'an Kursu ziyaret etti. Hamidiye 60 Evler Cami ve Kur'an Kursu Yaşatma, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin yeni dönem projeleri ile Cami ve Kur'an kursunun faaliyetlerini yerinde inceleyen Emen burada da cami din görevlileri ve dernek başkanından faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftü Selami Emen Yurt ve İnşaatları Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement