OMÜ'de İş ve İnsan Kaynakları Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

OMÜ'de İş ve İnsan Kaynakları Merkezi Açıldı

OMÜ\'de İş ve İnsan Kaynakları Merkezi Açıldı

OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü ve Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan "İş ve İnsan Kaynakları Merkezi" törenle açıldı.

28.02.2014 11:29  Güncelleme: 11:31

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mezunlar Koordinatörlüğü ve Samsun Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan "İş ve İnsan Kaynakları Merkezi" törenle açıldı.

OMÜ mezun ve öğrencilerine, iş bulma, staj ve kurs hizmetleri, işgücü piyasası hakkında güncel bilgilerin paylaşılması, iş arama becerileri, mülakat ve görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama, Avrupa Birliği düzleminde iş arama ile "europass cv oluşturma" gibi konularda rehberlik hizmetlerinin sunulması amacıyla kurulan İş ve İnsan Kaynakları Merkezi törenle hizmete girdi.

OMÜ Kurupelit Kampusü'nde gerçekleşen açılış törenine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, öğretim üyeleri, şube müdürleri ve danışmanlar katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Hasan Kılıçaslan, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından mezunlara ve öğrencilere yönelik yapılacak hizmetlerden söz etti.

"ASLOLAN MESLEKSİZLİKTİR"

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Dünyanın en büyük sosyal sıkıntılarından biri de işsizliktir. Ülkemize baktığımızda ise bunun arkasında 'işsizlik mi? mesleksizlik mi?' dediğimizde aslolan mesleksizliktir. Asıl amaç işçi ve işvereni buluşturabilmektir. Öğrencilerimiz açısından ise okullarından mezun olduktan sonra onları iş hayatına hazırlayabilmek önemlidir. Öğrencilerimizle meslek danışmanı arkadaşlarımızı buluşturabilmek ana hedefimizdir. Bu sebeple emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

"MEZUNLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜNE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR"

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise dünyada işsizlik oranlarının gün geçtikçe arttığını belirterek özellikle yükseköğretim işsizliğindeki artışa dikkat çekti. Son yıllarda İŞKUR'un daha aktif bir şekilde çalıştığını belirten Rektör Akan, "Örneğin; üniversitemizin içinde bir İŞKUR Merkezi'nin kurulma teklifi onlardan geldi. Belki eskiden bu teklif bizden onlara giderdi. Bu noktada Mezunlar Koordinatörlüğü'ne çok iş düşüyor. Mezunlar nasıl özgeçmiş hazırlayacaklar? Nasıl iş görüşmesi gerçekleştirecekler? Bütün bunlar takip edilecek. Gördüğümüz gibi İŞKUR üzerine düşeni yapıyor, biz de üniversite olarak gerekeni yapacağız. Daha kolay iş bulabilen ve piyasanın talep ettiği mezunlar yetiştireceğiz" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından merkezin açılış töreni gerçekleştirildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel OMÜ'de İş ve İnsan Kaynakları Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement