Omü Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Omü Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Açıldı

Omü Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hastanesi Merkezi Sterilizasyon Ünitesi törenle açıldı.

05.01.2012 17:47

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hastanesi Merkezi Sterilizasyon Ünitesi törenle açıldı.

Açılışa Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Hasan Gümüş, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sünbül ve öğretim üyeleri katıldı.

Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Günaydın yaptığı konuşmada, "Merkezi Sterilizasyon Ünitesi (MSÜ), ameliyathane ile direk komşuluğu olan, tercihen temiz/kirli koridoru ya da temiz/kirli asansörü ile ameliyathane ile ilişki içinde olan, aynı zamanda hastanenin diğer birimlerinden kirlenmiş malzemeyi alarak onlara ayrı bir yerden steril malzeme verecek bağlantı içerisinde olması gereken bir merkezdir. Düzgün çalışan bir sterilizasyon ünitesinin kirli, temiz, steril depolama ve destek alanlarının bulunması da çok önemlidir. Malzeme akışı bu kirli, temiz, steril alan yönünde olurken, hava akımının tam tersi yönde olacak şekilde basınçlarının ayarlanması ayrıca sıcaklık ve nemin düzenlenmesi gereklidir" dedi.

Günaydın, MSÜ'de yapılan uygulamaların ideal standartlara göre yapılmasının ve kullanılan ürünlerin standardının olmasının yanında; yapılan her uygulamanın da kayıtlarının tutulduğunu belirtti. Prof. Dr. Murat Günaydın, "Bu nedenle ünitemizde alet ve set takip sistemi kullanılarak, ilgili tüm verilere ulaşılması mümkündür" şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler Prof. Dr. Murat Günaydın'ın eşliğinde Merkezi Sterilizasyon Ünitesi'ni gezdiler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement