Omü Mezunlar Koordinatörlüğü Sinerji Oluşturuyor - Son Dakika
Yerel

Omü Mezunlar Koordinatörlüğü Sinerji Oluşturuyor

Omü Mezunlar Koordinatörlüğü Sinerji Oluşturuyor

Mezunların birbirleriyle, üniversiteyle ve öğrencilerle olan ilişkilerini nitelikli ve sürekli kılmak; mezunlara iş ve kariyer danışmanlığı konusunda destek olabilmek amacı ile çalışmalarına devam eden OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından,...

23.11.2013 15:40

Mezunların birbirleriyle, üniversiteyle ve öğrencilerle olan ilişkilerini nitelikli ve sürekli kılmak; mezunlara iş ve kariyer danışmanlığı konusunda destek olabilmek amacı ile çalışmalarına devam eden OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından, üniversite ile kamu kurumları ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mezunlar Koordinatörlüğü'nün organizasyonunda yapılan toplantıya, Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü, OMÜSİGEM ve OMÜ Öğrenci Konseyi katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu başkanlığında yapılan toplantıda, üniversite ile kamu kurumları ve sanayi işbirliğinin OMÜ mezun ve mezun olma durumundaki öğrencilerine yönelik olarak geliştirilmesi, işbirliği kültürünün bu doğrultuda sağlanarak ortak stratejiler belirlenmesi hedeflendi.

Toplantıda konuşan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu; öğrencilere ve mezunlara iş ve kariyer konusunda verilecek destekte, üniversite ile kamu kurumları ve sanayi işbirliğinin çok önemli sinerji yarattığını belirterek; öğrencilerin nitelikli staj yapabilmeleri, mezunların da alanlarına yönelik etkin istihdam olanaklarının oluşturulması için, konunun tarafları olan kurumlarla yapılan istişarelerin yararlı sonuçlar doğurduğunun altını çizdi.

OMÜ'DE İŞKUR İRTİBAT OFİSİ OLUŞTURULDU

Samsun İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ayhan Keleş ise, geçen ekim ayı itibarıyla imzalanan işbirliği protokolü ile OMÜ öğrenci ve mezunlarına; İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından, staj yeri, iş bulma ve kariyer planlaması konusunda danışmanlık yapmak, işgücü piyasası, iş arama becerileri, mülakat ve görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlamak gibi konularda rehberlik hizmeti vermek amacı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mezunlar Koordinatörlüğü bünyesinde İŞKUR İrtibat ofisinin oluşturulduğunu ifade etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üniversite-Sanayi-İş Dünyası İşbirliğini Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ SİGEM) adına konuşma yapan Öğr. Gör. Eyüp Demir ise üniversite ile sanayi ve iş dünyası arasında var olan işbirliğini yaygınlaşmasının önemli olduğunu belirtti.

OMÜ Öğrenci Konseyi adına söz alan Serkan Eren Sabrioğlu; bundan sonraki süreçte neler yapılabileceği konusunda öğrenci konseyi üyeleri ve akademik birim temsilcileri ile bir dizi toplantılar yapılarak görüş, öneri ve taleplerini sunacaklarını dile getirdi.

OMÜ Mezunlar Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Keskin ise OMÜ'lü ruhunu yaşatabilmek, mezunların kendi aralarında ve üniversite ile iletişimini sürdürmek ve böylelikle daha nitelikli iş gücü oluşmasına vesile olmak amacıyla kurulan OMÜ Mezunlar Koordinatörlüğü'nün İŞKUR ile başlattığı işbirliğinin, diğer paydaş kurumlarla da daha da genişleyerek artacağının umudunu taşıdıklarını belirterek; bu kurumlarla ortak amaçlar doğrultusunda hedeflerinin, alanlarında eğitim alarak uzmanlık kazanan genç nüfusun, bilgi ve birikimlerini en yararlı şekilde kullanabilmelerinin önünü açmak olduğuna dikkat çekti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü Mezunlar Koordinatörlüğü Sinerji Oluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement