Omü Öğrencileri "Mezuniyet Sergisi" Açtı - Son Dakika
Yerel

Omü Öğrencileri "Mezuniyet Sergisi" Açtı

Omü Öğrencileri "Mezuniyet Sergisi" Açtı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Eğitimi öğrencileri tarafından "Mezuniyet Sergisi" açıldı.

05.06.2013 21:12

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Eğitimi öğrencileri tarafından "Mezuniyet Sergisi" açıldı.

OMÜ İlkadım Kampüsü Resim İş Eğitim Binası Fuaiye Salonu'nda düzenlenen serginin açılış törenine, samsun Valisi Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, eşi Aslı Türkmenli, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, OMÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Memduh Erkin, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Omü Resim - İş Öğretmenliği'nden mezun olan 120 öğrencinin açtığı sergide, heykel, seramik, resim, fotoğraf,

endüstriyel tasarım, özgün baskı ve grafik çalışması olmak üzere toplam 155 eser sergilendi. OMÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Memduh Erkin, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, teknolojinin hızla artmasıyla hekimliğin sanat oranını düşürdüğünü belirtti. Nesnellik oranın arttığını ifade eden Rektör Akan," Herkezin saygı duyduğu, baktığında bütün hastalığı anlayan hekimlik sanatı, artık bir anlamda unutulmaya yüz tuttu. Biz yine de 'hekimlik sanattır' demeyi seviyoruz. Bu binanın yenilenmesi bize nasip oldu. Burası Samsun için önemli bir sanat üretim merkezi olacak. Bu serginin öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada, sanatsız bir toplumun gelişmesinin mümkün olmadığını hatırlatarak, üniversitelerde yer alan güzel sanatlar fakültelerinin önemine değindi. Vali Aksoy, " Yetenekleri olan insanları

güzel bir noktaya taşıma adına bu fakültelerimiz, bu üniversitemizin bu bölümleri,

toplumun geleceğine ışık tutacak ve bu anlamda yürütülecek çalışmalarda önemli rehberlik edecek olan kurumlarımızdan birisi" diye konuştu.

Eşi Hülya Aksoy için OMÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nün ayrı önemi ve anlam taşıdığını ifade eden Vali Aksoy, "Eşim, OMÜ Eğitim Fakültesi Resim İş

Grafik Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. Bu binada eğitim gördü. Onun içinde yıllar sonra bu okula

böyle bir vesile ile gelme fırsatı da buldu. Bu anlamda eşim de bu okuldan mezun ve şimdi de ziyaretçi olarak sizlerle beraber burada bulunmaktan bende büyük bir keyif duydum.

Üniversitemiz gerçekten hızla gelişiyor, hızla ilerliyor.

Bunu bir çok alanda görüyoruz. Öğrenci sayısıyla, öğretim kadrosuyla, yayınlarıyla, diğer çalışmalarıyla Ülkemizin önemli Üniversitelerinden bir tanesi" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Serginin açılış kurdelesini Vali Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, eşi Aslı Türkmenli ile İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş birlikte kesti. Açılıştan sonra mezun olacak olan öğrencilerin eserleri gezildi. Sergi 9 gün boyunca ziyarete açık kalacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü Öğrencileri 'Mezuniyet Sergisi' Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement