Özkul: "Tek Gayem Üniversiteyi Layık Olduğu Yere Taşımak" - Son Dakika
Yerel

Özkul: "Tek Gayem Üniversiteyi Layık Olduğu Yere Taşımak"

Özkul: "Tek Gayem Üniversiteyi Layık Olduğu Yere Taşımak"

İnönü Üniversitesi Rektör adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, HİMYAÇDER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan’ı ziyaret ederek üniversitenin geleceğiyle ilgili projelerini anlattı.

04.07.2016 13:53

İnönü Üniversitesi Rektör adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, HİMYAÇDER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan'ı ziyaret ederek üniversitenin geleceğiyle ilgili projelerini anlattı.

Bilim ve teknoloji üreten bir bilgi toplumu olmadan, dünyanın ilk on ekonomisi arasına girme şansının bulunmadığını belirten Rektör Adayı Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul, "Yüksek öğrenimin bilimsel araştırmadan ayrı düşünülemeyeceğini hepimiz kabul etmekteyiz. Öğrencilerimize sunduğumuz eğitimin kalitesi yanında bilimsel araştırmaya verdiğim her platformda dile getirmekteyim. Eğer rektörlük görevini yüklenirsem AR-GE ve İnovasyon konusunda İnönü Üniversitesinin adından söz edilir bir üniversite olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım" dedi.

Projeleri hakkında bilgiler sunan Özkul, "Sonuç olarak eğitimde kaliteyi önemseyen, Ar-Ge de yenilikçi uluslar arası açılımda iddialı, herkesin özlük haklarına saygılı, akademik ve idari personelin yaşam şartlarına duyarlı, katılımcı ve şeffaf bir yönetim, konusunda kesinlikle kararlı kurumsallaşmayı özümsemiş, yönetim tecrübesi yüksek bir rektör adayı olarak her kesimin desteğini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

HİMYAÇDER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan ise rektörlük seçimlerinde aday olan Ord. Prof. Dr. Cafer Özkul'a hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, "Cafer Bey kariyeri başarılarla dolu bir isim. Fransa'da yaptığı çalışmaları ile bizlere gurur veriyordu" dedi.

İnönü Üniversitesi'ni önemsediklerini belirten Budan, "Üniversiteler siyaset üstü hareket edip, bilimsel çalışmalar yapmasını istiyoruz. Sosyoloji, psikoloji gibi bölümler bizim temsil ettiğimiz sınıflar. Bu konularda bizleri de konulara dahil edip istişareler içerisinde olurlarsa seviniriz. Üniversitelerde en büyük sorun maalesef donanımlı profesörlerimizin üniversiteden ayrılmaları. Bilim yuvalarında gruplaşma olmaz. Bunların çözüme kavuşturulması gerek. İyi idareci ile iyi insanı ayırt etmemiz lazım. Deneyim, tecrübe, vizyon burada çok önemli. Projeleriniz gördüğümüz kadarıyla dolu dolu. Sivil toplum örgütlerine gösterdiğiniz alaka bizleri memnun etti. Sizlere de başarılar dileriz. İnşallah seçimin sonunda Malatya'mız ve üniversitemiz kazanır" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özkul: 'Tek Gayem Üniversiteyi Layık Olduğu Yere Taşımak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement