Parlak Esnafla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Parlak Esnafla Buluştu

Parlak Esnafla Buluştu

Ak parti Bağlar İlçe Belediye Başkan Adayı Alaattin Parlak, esnaflarla buluştu.

03.03.2014 09:47

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) Merkez Bağlar ilçe Başkanı Alaattin Parlak, esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda beraberinde bir grup partili ile birlikte, Merkez Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi esnaflarını ziyaret eden Alaattin Parlak, esnafların sorunlarını dinleyerek, bir süre sohbet etti.
Esnaf ziyaretlerinin Ardından Bir kahvehanede esnaflarla sohbet eden Alaattin Parlak, esnaf ve sanatkârların, bir kentin ekonomisinin dinamosu olduğunu belirten Alaattin Parlak, bu nedenle Ak parti iktidarının ilk günden bu yana esnaf ve sanatkârlara büyük önem verdiğini belirtti.

Alaattin Parlak, şunları söyledi:

"Kentler, içinde yaşadığımız ve geleceğimizi inşa ettiğimiz, atalarımızın bizlere emaneti olduğu kadar, aynı zamanda gelecek nesillerin bizdeki emaneti olan mekânlardır. Bu mekânlar, insanların birlikte yaşama ihtiyaçlarının kaçınılmaz bir sonucu olarak da, tarihi süreç içerisinde gelişmiş ve özellikle de ticaretin gelişmesi sonucunda, kentler de gelişmiştir. Dolayısıyla şehirler, ticari yaşamın vazgeçilmez mekânları olurken, aynı şekilde şehirler için de ticaret vazgeçilmez bir yaşam kaynağı olmuştur.

ESNAFLARIMIZ, KENTİMİZİN TEMEL DİREĞİ KONUMUNDALAR

Kentsel ticaretin en önemli aktörleri hiç kuşkusuz, esnaf ve sanatkârlardır. Yani esnaf ve sanatkârlar, adeta kentin temel direği konumundadırlar. Global gelişmelerin kentlere yüklediği yeni misyon, yerel aktörlerin yapabilirlik kapasitelerinin geliştirilmesi sureti ile kentlerin işbirliği ve rekabet avantajlarını en etkin biçimde kullanmalarını gerekli kılmaktadır. Bu açıdan konuya bakıldığında ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kent içindeki güçlü konumları sebebi ile esnaf ve sanatkârlar özel bir önem arz etmektedir. Ak parti olarak zaten bu bilinçle, esnaf ve sanatkârlarımızın önünü açmaya, onların mevcut potansiyellerinin olabildiğince artırılmasına yönelik bir dizi çalışmalar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Kent ekonomisine katma değer katan, istihdama katkı sağlayan esnaf ve sanatkârlarımızı, bu kapsamda sık sık ziyaret ederek, görüş ve önerilerini alıyoruz. Ak parti olarak herkese kapımız açıktır. Her vatandaşımız bizim için özeldir. Esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarının çözülmesi demek, bu kentin sorunlarının çözülmesi demektir. Bu bilinç ve bu şuurla, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aktif olarak çalışmalarımızı ve ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Esnaf odalarımız ve esnaf birliklerimizle sürekli istişareler yapıp, sorunların çözümünde ortak aklı hakim kılacağız"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Parlak Esnafla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement