Puan Kayıpları Karabük'ü Hedeflerinden Saptıramayacak - Son Dakika
Yerel

Puan Kayıpları Karabük'ü Hedeflerinden Saptıramayacak

Puan Kayıpları Karabük\'ü Hedeflerinden Saptıramayacak

Kardemir Karabükspor Kulübü Asbaşkanı Gölbek: "Kaybedilen birkaç puan bizi hedeflerimizden saptıramayacak, aksine dersler aldırarak daha güçlü ilerlememize neden olacak" "Spor camiasında, Kardemir Karabükspor'un Avrupa kupalarına katılması gündeme geldi.

07.03.2014 13:56

AHMET ÖZLER - Spor Toto Süper Lig'de son 3 maçında 8 puan kaybeden Kardemir Karabükspor'un kulüp asbaşkanı ve basın sözcüsü Ahmet Gölbek, "Kaybedilen birkaç puan bizi hedeflerimizden saptıramayacak, aksine dersler aldırarak daha güçlü ilerlememize neden olacak" dedi.

Gölbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk devresini 26 puanla 8. sırada tamamladıklarını, ikinci devreye yine iyi başladıklarını ancak son 3 maçta puan kaybettiklerini söyledi.

Kardemir Karabükspor'ün, gücünü defalarca kanıtladığını ve bu ligde her takımı yenecek kaliteye sahip olduğunu anlatan Gölbek, şöyle devam etti:

"Ligin ikinci devresine Kasımpaşa maçı ile başladık. Bu deplasman maçında golsüz berabere kaldık. Daha sonra evimizde Elazığspor'u 3-1 yendik. Gençlerbirliği'ni de deplasmanda 2-1'lik skorla geçtik. Ligin güçlü ekiplerinden Trabzonspor'la sahamızda 2-2 berabere kaldıktan sonra oynadığımız Kayseri Erciyesspor ve Gaziantepspor maçlarından puan alamadık. Kaybedilen birkaç puan bizi hedeflerimizden saptıramayacak, aksine dersler aldırarak daha güçlü ilerlememize neden olacak. Teknik ekibimize ve futbolcularımıza güveniyoruz. Genç bir kadromuz var. Tecrübeli ağabeylerinin de desteğiyle daha çok yol kat edeceğiz."

Uzun vadeli hedefler ve genç kadro

Hedeflerinin büyük ve kısa vadeli olmadığını, tesisleşme ve altyapıya öncelik verdiklerini dile getiren Gölbek, Mustafa Yolbulan başkanlığında yönetim olarak ilk sezonlarında olduklarını belirtti.

Göreve gelirken 5 yıllık hedefler ortaya koyduklarına işaret eden Gölbek, öncelikle tesis sorununu ortadan kaldırmak için çalışma başlattıklarını vurguladı.

Kent dışında bir alanın kulübe tesis edildiğini aktaran Gölbek, "Buraya kulüp için modern ve detaylı bir tesis yapacağız. Stat çalışmaları tamamlanmak üzere. Yaklaşık 15 bin kişilik, tribünlerinin tamamı kapalı zemini Avrupa standartlarında bir stada kavuştuk. Altyapı için de tesis çalışmamız olacak. Ayrıca bir akademi kuruyoruz bu konuda" ifadesini kullandı.

Teknik Direktör Tolunay Kafkas'ın isteği doğrultusunda takımı gençleştirme yoluna gittiklerini anlatan Gölbek, bu amaçla deneyimli oyuncuların yanında Musa Çağıran, Beykan Şimşek, Onur Cenik, Erkan Kaş, Furkan Özçal, Emre Özkan, Murat Akça, Muhammet Enes Durmuş ve Selim Kayacı gibi futbolcuları kadrolarına kattıklarını ifade etti.

Camianın "Avrupa kupalarına katılma" beklentisi

Gölbek, 24. haftası geride kalan ligde, 34 puanla 8. sırada yer aldıklarını anımsattı.

Taraftarın, Avrupa kupalarına katılma yönünde beklentileri bulunduğunu dile getiren Gölbek, şunları kaydetti:

"Avrupa'ya gidecek güce ve kaliteye sahibiz. Yavaş yavaş bu isteklere kulübümüz cevap verecektir. Sezon başında hedefimiz ligi ilk 10 takım arasında tamamlamaktı. Bu durumda bu hedefimize çok yakınız. Hedefe yaklaşınca istekler de artıyor. Spor camiasında, Kardemir Karabükspor'un Avrupa kupalarına katılması gündeme geldi. Taraftarımız da bunu istiyor. Son 3 maçtır yol kazası geçirdik ancak tekrar toparlanarak çıkışa geçeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Avrupa'da hem ülkemizi hem de ilimizi temsil etmek isteriz." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Puan Kayıpları Karabük'ü Hedeflerinden Saptıramayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement