RTÜK, şiddeti özendiren futbol programları için kararını verdi - Son Dakika
Yerel

RTÜK, şiddeti özendiren futbol programları için kararını verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), şiddeti özendiren ve eleştiri sınırlarını aşan futbol programlarına karşı önlem almak için oy birliğiyle 'ilke kararı' aldı. RTÜK, taraftarları tahrik edici, fanatizm içeren ve şiddete yöneltici ifadelerin yer aldığı programlara geçit vermeyecek.

19.12.2023 15:59  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) şiddeti özendiren, eleştiri sınırlarını zorlayan futbol programlarına "dur" demek için harekete geçti.

TFF VE RTÜK MUTABIK KALDI

Sezon başından beni yayıncıları uyaran Türkiye Futbol Federasyonu ile yakın çalışan RTÜK, spor yayınlarına ilişkin "ilke kararı" alma konusunda mutabık kaldı.

"ŞİDDETİ ÖZENDİRECEK PROGRAMLARA GEÇİT YOK"

MKE Ankaragücü Çaykur Rizespor maçında Hakem Halil Umut Meler'in MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından darp edilmesinden sonra TFF'nin başvurusunu değerlendiren Üst Kurul, taraftarları tahrik edici, sağduyudan uzak, fanatizm içeren, eleştiri sınırlarını aşan, argo ve kaba ifadelere yer verilen programlara geçit vermeyecek. Kitle iletişim araçlarının toplumu etkileme gücü göz önünde bulundurulduğunda, spor programlarında taraftarlar arasındaki gerginliği artıracak, şiddete yöneltici, sporun ruhuna aykırı ifadelerden kaçınılması gerektiğine karar veren RTÜK, bunu önüne geçmek için Üst Kurul'da oy birliğiyle spor yayınlarına ilişkin "ilke kararı" aldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de konuya ilişkin açıklamasında, bazı spor programlarında federasyon yetkilileri, kulüp yöneticileri, futbolcular ile hakemlere yönelik taraftarları kışkırtıcı, sağduyudan uzak, fanatizm içeren, eleştiri sınırlarının ötesinde, argo ve kaba ifadelere yer verildiğinin tespit edildiğini belirtti.

RTÜK, şiddeti özendiren futbol programları için kararını verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel RTÜK, şiddeti özendiren futbol programları için kararını verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Enis Demirağ: REİS TEN RİCAMIZ BİLHASSA BEYAZ FUTBOL AHLAK DİYE Bİ ŞEY YOK HEM TİRİLYONLAR ALACAK LAR HEMDE HERKEZE HAKARET EDECEKLER KENDİLERİNİ NE SANIYORLAR ACİLEN YAYINDAN KALKMASINI BEKLİYORUZ 154 16 Yanıtla
  • Erhan Kıvanç: Beyaz futbol harici hepsini kaldırın bence :) 33 118 Yanıtla
  • Yasin Uygur: aspor başta olmak üzere(e. toroğlu-levent tüzemen-zeki uzundurukan) ve beyaz futbol kaldırılmalı. 126 16 Yanıtla
  • BAHTİYAR YAVUZ: Önce her türlü ahlaksızlığın yapıldığı dizileri kaldırın. 124 2 Yanıtla
    Selim Kayisi: Önce diye başlayan her cümle cahil aklıyla çıkmış bir cümledir. TFF Türk dizilerini neden kaldırsın aklın mı alıyor bu durum!! Ne yani diziler kaldırılmadan başka şeyler düzeltilmesin mi ?? gereksizler 7 51
  • Beşiktaş 1903: Bu RTÜK Esra erolda nerede ha atv yandaş kanadı digru 116 7 Yanıtla
  • Ferht Srin: Harika! Sonunda gorgu ve insani degerler ön plana cıkarılıyor... 56 7 Yanıtla
  • okan dilek: Gerçek yorumcu ve spor adamlarını ekranda görebileceğiz... Ne güzel ne güzel 52 5 Yanıtla
  • Serkan Basar: ya her türlü ahlaksızlığın sergilendiği diziler onlardan haber varmı ??? 4 1 Yanıtla

Advertisement