Sağlıkta Sevindiren Gelişme - Son Dakika
Yerel

Sağlıkta Sevindiren Gelişme

Sağlıkta Sevindiren Gelişme

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği bünyesindeki "Anjiyo Ünitesi" başarılı bir operasyona daha imza attı.

03.06.2014 11:14

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Polikliniğinde uzun süredir kalp yetmezliği nedeni ile medikal tedavi alan Bekir Uçar ve Ahmet Sakızcı isimli hastalara, yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonrasında üç odacıklı kalp pili uygulanmasının uygun olduğuna karar verildi.

Sağlıklı bir kalbin erişkinlerde dakikada 60-100 arasında vurum yaptığını belirterek vurumun bu değerlerin altında ve üstünde olmasının ''kalp ritm bozukluğu'' olarak adlandırıldığını dile getiren Uz. Dr. Mehmet Han Mercen; "Genellikle az vurum yapan kalbin normal hızda çalışmasını sağlamak için kullanılan kalp pilleri, adeta bir yaşam destek ünitesi görevini yerine getirir. Kalbin tamamen durması halinde şok yaparak yeniden çalışmasını sağlayan özel pillere ise takılabilir özelliktedir. Kalp pillerinin, ritm bozukluğunun yanı sıra kalp yetersizliğinin tedavisinde de kullanılır" dedi.

ŞANLIURFA'DA ÇOK SAYIDA BENZER VAKA VAR

Şanlıurfa'da binlerce kalp ritm bozukluğu hastası olduğunu vurgulayan Uz. Dr. Mercen, hastaların bir kısmının bu durumun farkında bile olmadığını belirtti. Hemen hemen her insanda hayatının bir döneminde kalp ritm bozukluğu olabileceğinin de altını çizen Mercen, "Kalp belli hızın altındaysa, özellikle bayılma, bayılacak gibi olma, baş dönmesi, sendeleme veya aşırı halsizlik gibi şikâyetlere yol açıyorsa kalp pili takılır. ICD ise genellikle ani ölüm riski fazla olan hastalara (kalp krizi geçirmiş, önemli derecede doku kaybı olmuş ve/veya ölüm gerçekleşmiş ise) takılabilir. Yaş sınırı yok. Yeni doğmuş bebeğe de, 90 yaşındaki kişiye de kalp pili ya da ICD takılabilir'' Uygulanan bu işlem hastaların hayat kalitelerini arttırarak daha konforlu bir yaşam sunmaktır" diye konuştu.

'VATANDAŞLARIMIZI İL DIŞINA GİTMEDEN TEDAVİ EDİYORUZ'

Urfalı hastaların il dışına gitmeden her türlü hastalıkta tedavilerinin Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılabilmesi için yoğun çaba içerisinde olduklarını belirten Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Abdülkadir Yetişgin ise "Hastanemizin Kardiyoloji Kliniği bünyesinde aktif olarak çalışan Anjiyo Ünitesi deneyimli personeli, uzman hekim kadrosu ve tam donanımlı Anjiyo Ünitesi ile birçok merkezden daha aktif ve başarılı olarak çalışmaktadır. Bölge halkımız bu tür işlemler için il dışı merkezlere gitmelerine gerek kalmadı. Anjiyo ünitemiz kurulduğu 2011 yılından bu yana halkımızın hizmetinde olup 9 bin 652 hastaya anjiyo hizmeti vermiştir" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sağlıkta Sevindiren Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement