Şarbak, Mersinli İşadamlarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Şarbak, Mersinli İşadamlarıyla Buluştu

Şarbak, Mersinli İşadamlarıyla Buluştu

ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, Mersinli işadamlarıyla bir araya gelerek, ajansın destekleri ve bölgenin sorunlarını görüştü.

18.03.2013 10:46  Güncelleme: 10:50

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, Mersinli işadamlarıyla bir araya gelerek, ajansın destekleri ve bölgenin sorunlarını görüştü.

ÇKA Genel Sekreteri Şarbak, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MESİAD) Yüksek İstişare Toplantısı'na katıldı. Bölge sorunları ve çözüm önerileri ile ajansın desteklerinin ele alındığı toplantıda konuşan Şarbak, böylesine önemli bir görevi yürütürken yanlarında önemli iş insanlarını görmenin kendileri için itici güç olduğunu söyledi. Bölge sorunlarına dikkat çeken Şarbak, çözüm önerilerinin iş insanlarından çıkması gerektiğinin altını çizdi. Geçen yıl hangi projelere ne şekilde destek olduklarını anlatan Şarbak, bu yılın kalkınma planı ve desteklenecek olan iş alanlarını detaylarıyla aktardı.

MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Doğan da toplantıya katılımından dolayı Şarbak'a teşekkür etti. Bölgenin kalkınması için gerekli hamlelerin yapılması gerektiği dile getiren Doğan, bu hamlelerin uygulayıcısının ve takipçisinin ÇKA olması gerektiğini kaydetti. Girişimci ve istihdam sağlayacak olan iş insanlarına kolaylık sağlanmasını da isteyen Doğan, bürokrasinin bu kurumdan çıkarılıp atılması gerektiğini savundu.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt ise Şarbak'ın göreve geldikten sonra Kalkınma Ajansı'nın havasının değiştiğini ve yeni bir vizyon kazandığını vurguladı. Akkurt, kalkınma ajansının işleyişinin biraz daha revize edilerek, para dağıtma mekanizması olarak değil kalkınmayı, yaşam stratejisini ve bölgenin güzelliklerini belirleyen, ortaya çıkaran bir kurum olması gerektiğini belirtti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şarbak, Mersinli İşadamlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement