Şener'den 14 Mart Tıp Bayramı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Şener'den 14 Mart Tıp Bayramı Açıklaması

Şener\'den 14 Mart Tıp Bayramı Açıklaması

İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

13.03.2015 14:40

İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Şener, "İnsan sağlığını korumak ve sağlık sorunlarını çözmek için gelişen hekimlik mesleği; öğrenimi zor, eğitimi pahalı ve ömür boyu hızla değişen şartlara ve bilgilere ayak uydurmayı gerektiren bir meslektir. Türk toplumunda da kutsal sayılan mesleklerden biridir" dedi.

Şener, ülkemizde modern anlamda tıp eğitiminin başlangıcı sayılan 14 Mart 1827 tarihine atfen 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlandığını belirterek, "14 Mart Tıp Bayramı 1. Dünya Savaşı sonrasında İstanbul'un işgal edildiği günlerde, tıp öğrencileri tarafından yabancı işgal kuvvetlerine karşı tepki olarak 14 Mart 1919 yılında kutlanmaya başlamış ve bugünlere kadar gelmiştir. Günümüze kadar gelen '14 Mart Tıp Bayramı' kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde önceleri 'Sağlık Haftası' ve daha sonra '14 Mart Tıp Haftası' olarak kutlanmaktadır. 14 Mart Tıp Bayramının sağlık sektöründe çalışan insanları hem hatırlamak hem de sağlığın önemini insanlara bir kez daha hatırlatmak manasında büyük önem taşımaktadır" dedi.

Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akıl, ruh ve beden sağlığı her birey için en değerli hazinedir. Bu nedenle insanlığın var oluşuyla birlikte ortaya çıkan hekimlik mesleğine büyük önem verilmiştir. İnsan sağlığını korumak ve sağlık sorunlarını çözmek için gelişen hekimlik mesleği; öğrenimi zor, eğitimi pahalı ve ömür boyu hızla değişen şartlara ve bilgilere ayak uydurmayı gerektiren bir meslektir. Türk toplumunda da kutsal sayılan mesleklerden biridir. Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Son yıllarda herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmet felsefesiyle hareket edilerek reform niteliğinde düzenlemeler yapılmış, sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatılarak çok ciddi mesafeler alınmıştır. Bu sayede vatandaşlarımız istedikleri kurumdan istedikleri şekilde hizmet alma imkanına kavuşmuşlardır. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, bu kutsal ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren sağlık camiasına verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şener'den 14 Mart Tıp Bayramı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement