Sivas İl Halk Kütüphanesi İnşaatı - Son Dakika
Yerel

Sivas İl Halk Kütüphanesi İnşaatı

Sivas İl Halk Kütüphanesi İnşaatı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gül, incelemelerde bulundu.

14.08.2014 14:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Sivas İl Halk Kütüphanesi inşaatını inceledi.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'yle inşaatı gezen Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, insana yapılan yatırımın önemli ve değerli olduğunu söyledi. Kütüphane binası inşaatını yıl sonuna tamamlamayı hedeflediklerini belirten Gül, daha sonraki dönemde ise iç tefrişatının yapılacağını ifade etti.

İl Halk Kütüphanesi'ni, Kütüphaneler Haftası'nda hizmete açmayı planladıklarını dile getiren Gül, "İlimize ve ülkemize güzel bir eser kazandıracağız, Kültür ve Turizm Bakanımızın katılımıyla binayı hizmete açacağız. Burası, Sivas'ın sembol binalarından birisi olacak" dedi.

Binanın sadece kütüphane binası olarak kullanılmayacağını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Sivas'ın marka değerine değer katacak bir bina olmasını istedik ve o amaçla çok özel bir proje çizildi. Binamız cumhuriyet döneminde yapılan binalar içerisinde ölçüleri ve kapasitesi itibariyle Milli Kütüphane binasından sonraki en büyük kütüphane binası. 8 bin metrekare kapalı alan var ve 800 kişi aynı anda faydalanabilecek. Binada sadece kütüphane hizmeti verilmeyecek, aynı zamanda sanatsal faaliyetler de yapılacak. Sanat galerisi olacak ve görsel sanatlara ilişkin etkinlikler yapılabilecek. Küçük bir konferans salonumuz var ve burada etkinlikler yapılabilecek. Sivas'a güzel bir eser kazandırmış olacağız."

Ayhan ise kütüphane binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kaba ve fiziki yönü soğuk bir bina gözüküyor ama 1 yıl sonra burası sempatik, göze hoş, herkesin fotoğrafını çekebileceği güzel, tarihi ve kültür binası olacak. Kütüphane kavramı tam olarak burayı ifade etmiyor, burası çok amaçlı bir bina olacak" dedi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas İl Halk Kütüphanesi İnşaatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ibrahim isik: Gercektende sivasin en karmasik yerine bu binanin dikilmesinin izahatini yapabilecek bir yigit ariyorum.Sivasin kaderi nezaman duzelecek.Sabirla bekliyorum 0 0 Yanıtla

Advertisement