STK'lar "Mağdur İnsanlara Sahip Çıkmalıyız" - Son Dakika
Yerel

STK'lar "Mağdur İnsanlara Sahip Çıkmalıyız"

STK\'lar "Mağdur İnsanlara Sahip Çıkmalıyız"

Baro, İHD, Mazlum-Der başta olmak üzere sivil kurum örgütleri herkesi mazlum ve mağdur konuma düşen Ezidilere sahip çıkılması yönünde çağrıda bulundu.

09.08.2014 13:10

İnsan hakları örgütü ve diğer STK’lar adına açıklama yapan Baro Başkanı Ahmet Sevim “Kural, ölçü ve insani değer tanımaz vahşeti, sivil, çocuk, yaşlı demeden yaptığı katliamları ve ölümden beterini yaşatan uygulamaları nedeniyle Işid’ten, büyük bir koktu ile kaçan siviller bugün artık Batmana kadar ulaşmış, günlük yaşamımızın bir parçası haline gelmiştir” dedi.

“EZİDİLERİN SIĞINACAĞI YERLERİ YOK”

Baro Başkanı Ahmet Sevim, “Vahşetin devam etmesi durumunda daha büyük bir göç dalgasının olması kaçınmazdır. Ezidi Kürtlerin ,diğer tüm mağdurlardan farklı olarak direne bilecekleri gücü yada sığına bilecekleri bir yeri yoktur. Bu nedenle, etnik, dinsel, siyasal aidiyetlerden önce ‘insanlık adına’ bu sivillere sahip çıkmak hepimizin görevidir. Unutulmamalıdır ki , bu insanlara sahip çıkmak insanlığımıza sahip çıkmaktır.

Ancak bundan önemlisi, Türkiye’nin tarihinin en büyük terör hareketlerinden bir olan IŞİD e karşı net ve açık bir tutum belirleyerek, bu vahşet hareketlerine lojistik ve insan kaynakları sağlayan Geçişleri engelleyecek tedbirlerin alınması, bu kötülüğü besleyebilecek tedbirin alınması, bu kötülüğü besleyebilecek politikalardan ‘suni öfke’ yada ‘Türkiye’nin çıkarları’, ‘Türkmen kardeşlerimiz’ gibi söylemlerden uzak durması, zor durumda olan tüm kesimlere insani yardım yapması ve bu kanallarını açmasıdır” denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel STK'lar 'Mağdur İnsanlara Sahip Çıkmalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement