Suluova'da 180 Bin Dekar Alanda Hububat Tarımı Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Suluova'da 180 Bin Dekar Alanda Hububat Tarımı Yapılıyor

Suluova\'da 180 Bin Dekar Alanda Hububat Tarımı Yapılıyor

Kızıltepe'de sıcak havadan bunalan çocuklar tehlikeye aldırış etmeden süs havuzlarında serinliyorl

12.07.2013 17:30

Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, yüzölçümü 516 bin dekar olan ilçenin 275 bin dekar alanında ekim yapıldığını belirterek, "Ekim döneminde 180 bin dekar alanda hububat ekimi gerçekleştirilmiş olup hasat dönemi verimli geçmektedir" dedi.

275 bin dekar arazinin 170 bin dekarının sulanabilir olduğunu vurgulayan Sarıfakıoğulları, 105 bin dekarının ise sulanamayan kır araziden oluştuğunu söyledi.

Nüfusu 46 bin 479 olan ilçe genelinde 2 bin 374 hanenin çiftçilikle uğraştığını belirten Sarıfakıoğulları, şunları kaydetti:

"İlçemizde bin 225 traktör, 41 biçerdöver ve 85 silaj makinesi tarım arazilerinde kullanılmaktadır. İlçemizde özellikle hayvancılıkla uğraşan insan sayısının fazla olması nedeniyle hayvancılığı destekleyen tarım ürünleri olan mısır ve fiğ gibi yem bitkilerinin ekiminde zaman zaman artış görülmekte olup hububat ekimi buna bağlı olarak yıllara göre değişkenlik göstermektedir. Hububat ekimi çok önemli olmakla birlikte ovamızın klimasına da en uygun üründür. Ovamızda alternatif ürün olarak ise sebzeciliğin yaygınlaşması için çiftçilerimizi destekliyor ve onlara eğitim veriyoruz.

Meyvecilik için ise ovamız çok da müsait bir yapıya sahip değildir ancak damlama sulama sistemiyle örtü ağırlıklı sebzecilik yapılabilmesini destekliyoruz. Verimli ve önemli bir tarım arazisi potansiyelimiz var. Bunu geliştirmek için topraklarımızda başlatılan arazi toplulaştırma çalışmaları bize önemli bir hamle kazandıracaktır. Bu yıl ekim döneminde 180 bin dekar alanda hububat ekimi gerçekleştirilmiş olup hasat dönemi verimli geçmektedir." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova'da 180 Bin Dekar Alanda Hububat Tarımı Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement