TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz Açıklaması

TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz Açıklaması

"Yönetmeliğe göre 65 yaşını dolduran tüketici, nüfus cüzdanını göstermek suretiyle şehir içi ulaşımdan faydalanabiliyor ancak tüketicinin var olan indirimli kartına format atılıyor ve yıl dönümü geldiğinde 15 lira ya da hiç kartı yoksa 20 lira kart ücreti alınıyor.

12.04.2014 14:44

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, "Yönetmeliğe göre 65 yaşını dolduran tüketici, nüfus cüzdanını göstermek suretiyle şehir içi ulaşımdan faydalanabiliyor ancak tüketicinin var olan indirimli kartına format atılıyor ve yıl dönümü geldiğinde 15 lira ya da hiç kartı yoksa 20 lira kart ücreti alınıyor. Bu, hukuka aykırıdır" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle 65 yaş ve üstü vatandaşların şehir içi otobüslerden ücretsiz yararlanabildiğini ancak kendilerine bu konuda şikayetler geldiğini söyledi.

Bu uygulamada çok ciddi sorunlarla karşılaşıldığına değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yönetmeliğe göre 65 yaşını dolduran tüketici, nüfus cüzdanını göstermek suretiyle şehir içi ulaşımdan faydalanabiliyor ancak tüketicinin var olan indirimli kartına format atılıyor ve yıl dönümü geldiğinde 15 lira ya da hiç kartı yoksa 20 lira kart ücreti alınıyor. Bu, hukuka aykırıdır. Tüketicilerin, kendilerine verilen hakkı sonuna kadar kullanması ve belediyelerin bu gibi girişimlerine karşı bilinçli hareket etmesi gerekiyor. Birtakım belediyeler, yaşlılara verilen bu haktan çeşitli yollarla haksız kazanç elde etmeye çalışıyor. Tüketicinin kart almasına, indirimli kartı varsa formatlatmasına gerek yok. Doğrudan nüfus cüzdanıyla otobüse binecek ve bu hakkını kullanacak. Bunun tersi, yönetmeliğe ve hukuka aykırı bir uygulama olur. Belediyeler, yaptırımda bulunmak ve para almak için böyle yollara başvuruyor. Hukuka uygun değildir ve bu şekilde alınan para da haksız kazançtır." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement