Türk Eğitim-Sen'den 'adey' Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen'den 'adey' Tepkisi

Türk Eğitim-Sen\'den \'adey\' Tepkisi

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devamsızlık yapan öğrencilere yönelik yapılan Aşamalı Devamsızlık Yönetimi (ADEY) uygulamasına tepki gösterdi.

04.01.2012 12:33

Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devamsızlık yapan öğrencilere yönelik yapılan Aşamalı Devamsızlık Yönetimi (ADEY) uygulamasına tepki gösterdi.

Uygulamada devamsızlık yapan öğrenciye yönelik bireyselleştirilmiş uygun müdahalelerin yapılmasının amaçlandığını bildiren Benli, "ADEY, amacı bakımından verimli bir çalışma ortamı olmakla birlikte, uygulanışı ve esasında birçok sorunu da beraberinde geçirmiştir" dedi.

ADEY anketinde, içerik olarak çocukların net olarak anlayamayacağı soruların bulunduğunun altını çizen Benli, "Sorular, öğrencilerin çocuk yaşta oldukları gerçeği göz ardı edilerek hazırlanmıştır. Bu uygulama çocukların psikolojik durumları gereği rehberlik formasyonu almış öğretmenlerce gerçekleştirilmelidir. Bir çocuğu, hem aile mahremiyeti ile ilgili sorular sormak hem de onlardan bu sorulara yeterli ve doğru cevabı vermesini beklemek yanlıştır.

Uygulamayı gerçekleştiren öğretmenlere mevcut görevlerinin yanında böyle bir sorumluluk yüklenmesi de doğru değildir. Bu uygulama için öğrenci başına 10 dakikalık bir zamana ihtiyaç vardır. Ayrıca uygulaması için bir sınıfta ortalama olarak 40 ders saati gerekmektedir. Bir öğretmenden mevcut görevlerine ilave olarak bu görevi de gerçekleştirmesini istemek, uygulamadan beklenen verimi elde etmeyi tümüyle imkansız hale getirecektir. Ayrıca çok mahrem bilgi ve yorumları içeren uygulamanın güvenliği ile ilgili endişelerde mevcuttur" diye konuştu.

Benli, her Çarşamba günü eşit işe eşit ücret konusundaki eylemlerin artık Ankara'da gerçekleştirileceğini duyurdu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen'den 'adey' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement