Urla Limantepe Kazı Çalışmaları Sezonu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Urla Limantepe Kazı Çalışmaları Sezonu Sona Erdi

Urla Limantepe Kazı Çalışmaları Sezonu Sona Erdi

Limantepe Kazıları Başkanı da olan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Hayat Erkanal, sualtından zaman zaman değerli eserleri çıkardıklarını ancak saklama sorunu yaşadıklarını söyledi.Prof.

19.10.2013 12:35

Limantepe Kazıları Başkanı da olan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Hayat Erkanal, sualtından zaman zaman değerli eserleri çıkardıklarını ancak saklama sorunu yaşadıklarını söyledi.

Prof. Erkanal, Urla Belediyesi'nin bağışladığı bir arazi üzerinde labaratuvar, tatlı su havuzu temelinin atıldığını belirterek, arazi üzerinde bir de sualtı müze binası yapacaklarını açıklayarak, şu bilgileri verdi: "2013 yılı kazı çalışmalarının sezon sonuna geldik. Bu sene sualtı kazı çalışmalarımıza değişik üniversitelerden öğrenciler geldi. Onları sualtı çalışmalarında yetiştirmek için uğraş verdik. Bunların dışında yabancı, ülkelerden de çok miktarda müracaat vardı. Su altından zaman zaman çok değerli eserler çıkarılıyor. Bunları saklama sorunumuz oluyor. Bu nedenle Urla Belediyesi Ankara Üniversitesine arazi bağışında bulundu. Burada laboratuvarlar, tatlı su havuzları için temeller atıldı. Denizden çıkan eserler tuzlarından bu laboratuvarlar ve havuzlarda arındırılacak. Çıkarılan eserlerin sergilenmesi için Sualtı müze binasını da bu arazi üzerinde yapacağız. Arsamız yeterince büyük, 360 derece ekibi ile müşterek yaptığımız tarihi tekneler de burada yapacağımız suni bir gölet çevresinde teşhir edilecek."

Kazı başkanı Prof. Erkanal, 2013 yılı Limantepe kara ve sualtı kazılarında sezonun tamamlandığını ve çalışmaların sona geldiği 2014 sezonuna hazırlıkların yapıldığını da sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Limantepe Kazı Çalışmaları Sezonu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement