Velilerden Merinos İlkokulu'nun Ortaokul Olmaması İçin İmza Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Velilerden Merinos İlkokulu'nun Ortaokul Olmaması İçin İmza Kampanyası

Velilerden Merinos İlkokulu\'nun Ortaokul Olmaması İçin İmza Kampanyası

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bursa’daki bazı ilkokulları ortaokula çevirmeye hazırlanması, bazı okullarda velileri endişelendirdi.

28.05.2014 19:32

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Bursa'daki bazı ilkokulları ortaokula çevirmeye hazırlanması, bazı okullarda velileri endişelendirdi. Merinos İlkokulu velileri, topladıkları 500'den fazla imzayı Bursa Valiliği'ne teslim ederek, okulun 'ortaokula' dönüştürülmesinden vazgeçilmesini istedi.

Edinilen bilgiye göre, geçmişi 50 yıla uzanan ve bu süre içerisinde hep ilk kademede eğitim veren Merinos İlkokulu'nun çevresindeki Çırpan, Hoca Hasan, Ahmet Paşa, Altıparmak, İntizam ve yakın mahallelerinde oturan veliler, geçen yıl yapılan düzenlemeler sonunda 'ilkokul' olarak bırakılmasına karar verilen okulun ani bir kararla yeniden ortaokula dönüştürülmek istenmesi üzerine imza kampanyası başlattı. Veliler, topladıkları imzalarla önce eğitimden sorumla Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal'a ulaştı. Veliler Kartal'ın ardından da Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun Özel kalem Müdürlüğü'ne topladıkları 500'den fazla imzayı teslim ederek, Merinos'un ilkokul olarak kalması konusundaki taleplerinin dikkate alınmasını istedi.

Basın kuruluşlarına konuyla ilgili bir yazılı açıklama gönderen Merinos İlkokulu öğrenci velileri, şu görüşleri dile getirdi:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'talep var' diyerek okulumuzu ortaokula dönüştürmeye hazırlanıyor. Okulumuzda 640 öğrenci var, bunun 401'i ilk kademede eğitim görüyor. Sadece 30 öğrencimiz servis kullanıyor. Burası bir mahalle okulu. Orta kademede eğitim gören öğrencilerin azlığı, geçen yıl okulumuza 5'inci sınıfa kayıt alınmamasından kaynaklanmakta. 3 yıl sonra orta kademedeki öğrencilerimiz bugünkü öğretmenleri nezaretinde mezun olduktan sonra okulumuz tamamen ilkokula dönüşecekti. Yine okulumuz bünyesinde ana sınıfı da var, mahallelerimizin en minikleri her sabah annelerinin elinden tutup okul yoluna düşüyor". - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Velilerden Merinos İlkokulu'nun Ortaokul Olmaması İçin İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement