Yaşlılara Sağlık Dersi - Son Dakika
Yerel

Yaşlılara Sağlık Dersi

Yaşlılara Sağlık Dersi

Talas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçedeki ikinci bahar evlerinde bulanan yaşlılara yönelik sağlık eğitimi verdi.

10.01.2012 15:37

Talas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçedeki ikinci bahar evlerinde bulanan yaşlılara yönelik sağlık eğitimi verdi.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Neriman Atasever tarafından Dedeoğlu İkinci Bahar Evi'nde verilen konferansa yaşlılar büyük ilgi gösterdi. Öğle namazının ardından Dedeoğlu Camii yanındaki ikinci bahar evinde toplanan yaşlılara önce çay ikram edildi. Bir yandan çaylarını yudumlayan yaşlılar, diğer yandan Neriman Atasever'in yaşlılıkta karşılaşılan sağlık problemleri hakkındaki sunumunu dikkatle izledi. Atasever, yaşlıların günlük yarım saat tempolu yürüyüş yapmalarının sağlık açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerken, dengeli ve sebze ile meyve ağırlıklı yemek tercih etmeleri uyarısında bulundu. Eğitimin sonunda yaşlılara ücretsiz muayene ve tansiyon ölçümü gerçekleştirildi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, sosyal ve kültürel faaliyetlerin sürekli artarak devam ettiğini belirterek, "İkinci bahar evlerimiz, orta yaş ve yaşlı büyüklerimizin sıkça tercih ettiği kültürel mekanlar haline geldi. Buralarda hem çayını içip arkadaşlarıyla sohbet eden vatandaşlarımız, hem de gazete ve kitaplarını okuyarak boş zamanlarını değerlendiriyor" dedi.

Öte yandan Başkan Yıldırım, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak, vatandaşın haber alma özgürlüğünü sağlayan gazetecilerin çok önemli bir görev üstlendiklerini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşlılara Sağlık Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement