Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Hayvan Barınağında Devam Eden Çalışmaları İnceledi - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Hayvan Barınağında Devam Eden Çalışmaları İnceledi

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Hayvan Barınağında Devam Eden Çalışmaları İnceledi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yakacık’ta 19 bin metrekare arazi üzerinde yapımı süren hayvan barınağındaki çalışmaları inceledi.

25.11.2022 11:52  Güncelleme: 11:58

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yakacık'ta 19 bin metrekare arazi üzerinde yapımı süren hayvan barınağındaki çalışmaları inceledi.

Sokak hayvanları için açık ve kapalı bölümlerden oluşacak yeni hayvan barınağında devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Yaşar, "Macunköy'de de bulunan barınağımız Yenimahalle gibi büyük bir ilçe için yeterli olmuyor artık. Can dostların daha temiz ve düzenli bir ortamda bakımının sağlanması amacıyla bin köpek kapasiteli yeni bir barınak inşa ediyoruz" dedi.

Mevcut hayvan barınağının yetersiz kaldığı için yeni bir barınak ihtiyacının doğduğunu belirten Başkan Yaşar, sözlerine şöyle devam etti:

"İÇİNDE SAHİPLENDİRME BİRİMİ DE OLACAK"

"Yeni barınakta kapasitemizi artırıyor, sokakta yaşayan can dostlarımıza daha rahat edecekleri ve hijyenik şartlarda yaşayabilecekleri bir ortam hazırlıyoruz. Barınağımız patili dostların ihtiyaçlarına göre dizayn edilecek ve içerisinde sahiplendirme birimini de barındıracak. Yenimahalle sakinleri sokak hayvanları konusunda duyarlı insanlardır. Özellikle vatandaşlarımızı kış aylarında mama ve su sıkıntısı çeken dostlarımız için daha dikkatli olmaya, sevgi eli uzatmaya, kapılarının önüne mama bırakmaya davet ediyorum. Hizmet birimimizdeki sahipsiz köpekler vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ücretsiz olarak sahiplendirilmektedir. Buradan vatandaşlarımız kendilerine bir can dostu alabilirler. Para karşılığı satın almaktansa sahipsiz bir hayvana sıcak bir yuva sunmak daha doğru."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Hayvan Barınağında Devam Eden Çalışmaları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement