Yozgat EKAP Düzenlenen Toplantıda Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Yozgat EKAP Düzenlenen Toplantıda Tanıtıldı

Yozgat EKAP Düzenlenen Toplantıda Tanıtıldı

Yozgat Valiliği, Bozok Üniversitesi, Yozgat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yozgat EKAP, düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

05.12.2013 19:08  Güncelleme: 19:21

Yozgat Valiliği, Bozok Üniversitesi, Yozgat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yozgat Eğitim Kalitesini Artırıma Projesi (EKAP) düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi salonunda düzenlenen EKAP tanıtım toplantısına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkan Vekili Mehmet Daşdemir, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, her alanda olduğu gibi eğitimde de tüm bileşenlerin bir araya gelmesi ve çarkın sağlıklı dönmesine bağlı olduğunu belirterek, "Bizler bu birlikteliği bugün çok daha yakından hissediyoruz. İl ve ilçe yöneticilerimizle, eğitim kadromuzla beraber arkamıza aldığımız bu rüzgarla kaldığımız yerden çok daha hızlı bir şekilde mesai mefhumu gözetmeden yolumuza devam edeceğiz. Zira rızkımız bu kapıdadır, helal ettirmek zorundayız. Bu vesileyle bizlere her türlü desteği veren başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm protokol üyelerine, üniversitemize, sivil toplum kuruluşlarına, basınımıza, belediyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Vali Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Kemal Şahin, Yozgat'ın eğitim seviyesinin istenilen düzeyde olmadığını belirterek "Valimizin talimatıyla Yozgat Eğitim Kalitesini Artırma Projesi'ni hazırladık. Çalışmalarımızı oluşturduğumuz komisyon marifeti ile yürüttük. Bu komisyon öncelikle geçmiş yıllardaki verileri değerlendirerek ilimizin eğitim durumunu tespit etti. Bu tespitler üzerine biz ne kadar iyi proje hazırlarsak hazırlayalım iyi uygulanmadıktan sonra başarıya ulaşamayacağımızı gördük. Bunun için projenin uygulayıcısı olan okullarımız ve özellikle öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle toplantılar yaptık. Bu toplantılarda katılımcıların öneri ve tespitlerini aldık. Bu bilgiler ışığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi ile projenin yazım aşamasına geçtik. Faaliyet alanlarımızı ise ana başlıklar halinde, tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyetleri, okul aile ilişkileri ve aile eğitimine ilişkin çalışmalar, öğrenciye yönelik çalışmalar, okul çalışanlarına yönelik çalışmalar ve son olarak ta ders ve sınav başarısını artırma çalışmaları olarak sıralayabiliriz. Yozgat'ın eğitim durumunu etkileyen pek çok etken vardır. Bu etkenlerin hiçbirisi de birbirinden bağımsız değildir. Bu engelleri de ancak el birliği ile aşabileceğimizin farkındayız" diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da yaptığı konuşmada, Yozgat Merkez hariç bütün ilçelerden göç yaşandığını belirterek, "Göçün ana kaynaklarından birisi de daha iyi ortamlarda eğitim almak için yapılan göçlerdir. Yozgat merkez göçün durmasında en büyük katkıyı üniversitemizin yaptığını düşünüyoruz. Eğitim fakültemiz açıldı ve öğrenci almaya başladı ve inşallah eğitim fakültemiz önümüzdeki yıllarda Yozgat eğitimine daha büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesinin tanıtımından sonra bir değerlendirme yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, kendilerine aylar önce Yozgat ile ilgili bir takım veriler sunulduğunu bu verilerin herkesi üzdüğünü söyledi. Vali Yazıcı, eğitim başarı seviyesinin sonlarda yer aldığını ifade ederek, "Ortaya bir başarı konulursa sahip çıkanı çok olur. Ama ortaya bir başarısızlık çıkarsa hem bahanesi çok olur hem de o başarısızlığa sahip çıkan olmaz. Ortada bir vaka var ki Yozgat ilinde eğitim açısından hiç iyi durumda değiliz. Bu durumdan kurtulmak ve eğitim seviyemizi istenilen düzeye getirmek valilik, belediye, kaymakamlık, özel idare ve milli eğitim başta olmak üzere hepimizin görevi. Ben bu konuda hepimize çok büyük görevler düştüğüne inanıyorum. İnşallah bu görevimizi de el birliği ile ifa edeceğiz" dedi.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, toplumun geleceğini şekillendiren kişilerin öğretmenler olduğunu, tarihte Fatihleri, Yavuz Sultan Selimleri, Kanuni Sultan Süleymanları da yetiştiren öğretmenler olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Öğretmenlerin ellerinde madenler saflaştırılır. Altın ve gümüş gibi pırıl pırıl hale getirilir. Ailemizin yanında, binlerce çocuğun bizden ilgi, alaka ve himmet beklediğini unutmamalıyız. Hepimizin elinde yüzlerce, binlerce maden var. ve o madenin haritasını da kader sizin elimize vermiş. Bizlerinde vazifesi sizlerin durumunu daha iyi müşahede etme, sizlerin sıkıntılarını gidermek ve yolunu açmaktır. Umuyorumki belli bir çalışmanın sonucunda gözle görülür mesafeler alacağız" diye konuştu.

Devletin bu yıl eğitim yatırımları noktasında Yozgat'a gayet cömert davrandığını ifade eden Vali Yazıcı, "Ortaöğretime 66 milyon TL ödenek geldi. İlköğretime 10-15 milyon civarında geçen seneden süre gelen işler hariç para geldi. Daha bir iki hafta önce üniversitemizin yerleşkesinde 50 milyon liralık bir yatırımın temelini birlikte attık. Devletimiz 7 bin civarında eğitim görevlisini istihdam ediyor. Yani kısacası Devletimiz imkanlar dahilinde üzerine düşeni yapıyor. Bizlerde bunu iyi düşünmeli ve üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmalıyız. Kaymakamlarımız, Belediyelerimiz, Üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Basınımızla burada güzel bir konsensüsün oluştuğunu düşünüyorum. Bu projenin ilimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat EKAP Düzenlenen Toplantıda Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement