1 Mart Muhasebe Günü

Son Güncelleme:

(BSMMMO) Başkanı Mesut Topcu, "Türkiye ölçeğinde 250 bini bulan muhasebe camiasından, maalesef ülkemiz yeterince yararlanamıyor" dedi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası


(BSMMMO) Başkanı Mesut Topcu, "Türkiye ölçeğinde 250 bini bulan muhasebe camiasından, maalesef ülkemiz yeterince yararlanamıyor" dedi.


BSMMMO tarafından "1 Mart Muhasebe Günü" dolayısıyla Heykel'deki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.


Topcu, burada yaptığı konuşmada, iş dünyasının ve kamu kurumlarının kendilerini sadece mükellefiyetlerin yerine getirilmesi için aracı olarak görmelerinin, istedikleri oranda katma değer yaratmalarını engellediğini söyledi.


Bu anlayışın değişmesi gerektiğini savunan Topcu, "Türkiye ölçeğinde 250 bini bulan muhasebe camiasından, maalesef ülkemiz yeterince yararlanamıyor. Bu anlayışın Türkiye'ye maliyeti, ekonominin uluslararası rekabet gücündeki eksiklik ve doğrudan yabancı sermaye yatırımlarından yeterince pay alamamak şeklinde karşımıza çıkmaktadır" diye konuştu.


- BURSA

Kaynak: AA