Kaçak Akaryakıt Operasyonun 25 Kişi Serbest Bırakıldı
Kırşehir merkezli 18 ilde yapılan kaçak akaryakıt operasyonu kapsamında, Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 25 kişi serbest bırakıldı.
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltındaki zanlıların ifadeleri ve yeni bulgular ışığında soruşturmayı genişletti.
Kaçak akaryakıt olayıyla bağlantısı olduğu düşünülen 30 kişi hakkında cumhuriyet savcılığı tarafından yakalama kararı çıkarıldı.
Öte yandan, operasyonda gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 25 şüphelinin cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldığı, bu kişilerin benzin istasyonlarında pompacı ve tanker şoförü olarak çalıştıkları belirtildi.
3 gün önce Kırşehir merkezli olarak 18 ilde yapılan operasyonda, piyasa değeri 300 milyon lira olduğu belirtilen 114 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiş, gözaltına alınan 55 kişiden ifadeleri tamamlanan 30'u adliyeye sevk edilmiş, zanlılardan 13'ü tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı. - Kırşehir