9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü
Yeşilay Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu, sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nün bir dönüm noktası olabileceğini ifade etti.
Yeşilay Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu, sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nün bir dönüm noktası olabileceğini ifade etti.
Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 16 milyon yetişkinin sigara kullandığını ve dünyada günde yaklaşık 13 bin kişinin sigaraya bağlı bir hastalıktan dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.
Sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkati çeken Eroğlu, sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nün bir dönüm noktası olabileceğini vurguladı.
Eroğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün, dünyada en büyük sağlık sorununun sigara olduğunu açıkladığını kaydederek, şöyle devam etti:
"İstatistiklere göre sigara içmek dünya çapında bir problem ve tahminen her 3 yetişkinden biri sigara kullanıyor. Sigara kanser, kalp rahatsızlıkları ve KOAH gibi birçok ölümcül hastalıklara yol açıyor. Bedenimize, psikolojimize, sevdiklerimize, ekonomimize zarar veren, ölümcül hastalıklara yol açan sigaraya karşı amansız mücadelemiz ilk günkü gibi devam ediyor."
Sigaradan kurtulmanın mümkün olduğuna işaret eden Eroğlu, bağımlıların sigarayı bırakmada bir uzmandan yardım almaktan çekinmemelerini istedi.