ABD'de Konut Başlangıçları 8 Yılın Zirvesinde

Son Güncelleme:

ABD'de konut başlangıçları haziran ayında yüzde 9,8 artarak, son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de konut başlangıçları haziran ayında yüzde 9,8 artarak, son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.


ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, haziran ayına ilişkin konut başlangıçları, önceki aya oranla yüzde 9,8 artışla 1 milyon 174 bine çıktı.


Bu sonuçla, Kasım 2007'den bu yana en yüksek seviyesini kaydeden konut başlangıçlarına ilişkin beklenti 1 milyon 106 bin yönündeydi.


Beklentileri geride bırakan konut başlangıçlarında özellikle apartman inşaatları önemli rol oynadı. Tek ailelik evlerin başlangıçları ise önceki aya kıyasla 6 bin azalarak 685 bine geriledi.


Veriler, ayrıca nisan ayı inşaat izinlerinin 1 milyon 343 binle beklentinin üstünde yükseldiğini ortaya koydu. Söz konusu veriye yönelik beklenti 1 milyon 150 bin olarak belirlenmişti.


Bu arada, mayıs ayına ilişkin konut başlangıçları 1 milyon 36 binden, 1 milyon 69 bine ve inşaat izinleri 1 milyon 275 binden 1 milyon 250 bine revize edildi.


Ekonomistler, beklentilerin üstünde gelen konut başlangıçları ve inşaat izinlerini, inşaat sektörünün güçlenmeye devam ettiği şeklinde değerlendiriyor.

Kaynak: AA