ABD'den Suriye'de Operasyon! IŞİD'in Kasası Öldürüldü

Son Güncelleme:

ABD özel hareket birliği Suriye'nin doğusunda IŞİD'e operasyon düzenledi. Operasyonda örgütün mali işler sorumlusu Ebu Seyyaf öldürüldü. Operasyon Suriye'den habersiz yapıldı.

ABD ordusuna bağlı özel harekat birliğinin Suriye'nin doğusunda gerçekleştirdiği operasyonda, IŞID'in üst düzey komutanlarından Ebu Seyyaf öldürüldü.

KARISI DA YAKALANDI

Seyyaf'ın öldürüldüğüne dair açıklama, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapıldı. Pentagon sözcüsü Ashton Carter, Ebu Seyyaf'ın karısının da yakalandığını belirtti.

TALİMAT OBAMA'DAN

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonun ABD Başkanı Obama'nın talimatıyla yapıldığı öğrenildi.

SEYYAF, MALİ OPERASYONLARI YÖNETİYORDU

ABD'den yapılan açıklamalarda Ebu Seyyaf'ın; IŞİD'in petrol, gaz ve mali operasyonlarını yönettiği belirtildi.

"SURİYE'YE HABER VERMEDİK, ESAD MÜTTEFİK OLAMAZ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Bernadette Meehan, "Amerikan hükümetinin operasyon öncesinde Suriye rejimine haber vermediğini, herhangi bir koordinasyonun da söz konusu olmadığını" açıkladı.

Meehan, "Esad rejiminin IŞİD ile devam eden mücadelede bir müttefik olmadığını ve olamayacağını." vurguladı.

ÖZEL BİRLİKLERDEN KAYIP YOK

Pentagon, operasyonda ABD komandolarından ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu. Amerikan özel birliklerinin operasyon bölgesine helikopterlerle bırakıldığı da gelen bilgiler arasında.

ABD'NİN SURİYE'DEKİ ÖNCELİĞİ DEĞİŞTİ

ABD yönetimi Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana Esad rejimine karşı bir pozisyonda duruyor. Ancak Washington krizin sadece siyasal bir yolla çözülebileceği kanaatinde. ABD ayrıca IŞİD'in Suriye topraklarında egemen olmasının ardından rejimle mücadele önceliğinden vazgeçti ve Suriye'de öncelikli tehdit olarak IŞİD'i görmeye başladı.

Eylül ayında, liderliğini yaptığı koalisyon ile birlikte Suriye'deki IŞİD mevzilerini havadan vurmaya başlayan ABD, IŞİD'le savaşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve PYD'ye de destek sağladı.

Kaynak: Haberler.Com