Adana'da Çocuk Kavgası Silahlı Çatışmaya Dönüştü: 23 Yaralı

Son Güncelleme:

Adana'da çocuklar arasında çıkan kavga, ailelerinin de karışması üzerine silahlı çatışma yaşandı. Olayda 23 kişi yaralanırken 6 kişi de gözaltına alındı.

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi Anadolu Mahallesi'nde çocuklar arasında çıkan kavga, ailelerinin de karışması üzerine silahlı çatışmaya dönüştü. İlk belirlemelere göre ateşli silahla yaralanan 23 kişi, hastanelerde tedaviye alındı. Olay sonrası 6 kişi de gözaltına alındı.

TAŞLAR HAVADA UÇUŞTU, SİLAHLAR ATEŞLENDİ

Merkez Yüreğir İlçesi Anadolu Mahallesi'nde saat 15.00 sıralarında, Arap ve Doğu kökenli ailelerin çocuklar arasında henüz bilinmeyen nedenle kavga çıktı. Çocukların haber verdiği aileler de kavgaya karıştı. Önce taşlar havalarda uçuştu, ardından uzun namlulu silahların peş peşe ateşlenmesiyle çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 23 kişi silahla çeşitli yerlerinden yaralandı. Bu kişiler yakınlarının yardımıyla hastanelere kaldırıldı.

YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Açılan ateş sonucunda iki aileden ve caddeden geçen Bakır Akdağ, Ahmet Daşçı, Ali Yüksel, Ali Demir, Mahmut Çiftçi, Halil Demirtaş, Abdurrahman Kılıç, Havaş Yüksel, Ahmet Çalkam, İmam Bakır Budan, Şahin Çalkam, İsmail Beyazkuş, Fethi Kılıç, İbrahim Gür, Ahmet Akdağ, Hacı Akdağ, Fadıl Demirel, Fuat Demircan, Mehmet Fırat Acet, Mustafa Çiftçi, Kasım Akdağ, Mehmet Demir, Mehmet Çakar isimli 23 kişi yaralandı.

POLİSİ TAŞLADILAR

Silahlı çatışmayı önlemek için polis alarma geçerken, ekipler mahalle girişinde tarafların taşlı saldırısına uğradı. Çukurova Caddesi'ne giren 4 zırhlı araç ve 2 TOMA, eli silahlı kişileri dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası fırlattı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Arap ve Kürt kökenlilerin yoğunlukta olduğu ve çatışmaya sahne olan Anadolu Mahallesi ile olayların yayıldığı Başak ve 19 Mayıs mahallelerine çok sayıda Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekibi sevk edildi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Helikopter ile özel harekat, çevik kuvvet, terörle mücadele şube müdürlüğü ekiplerine bağlı polislerin mahalleye operasyon düzenledi. Polis, mahallede geniş güvenlik önlemleri alarak ailelerin karşı karşıya gelmesini engelledi. Operasyonun ardından yapılan çalışmalar neticesinde, şüpheli Samet E, Şehmus E., Süleyman E.,Emin E., Mehmet E. ve Abuzer E. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: DHA