Ağrı'da "Eğitim Değerlendirme Toplantısı" Düzenlendi

Son Güncelleme:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, eğitimde başarı çıtasının yükseltilmesi için "Eğitim Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, eğitimde başarı çıtasının yükseltilmesi için "Eğitim Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.


İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, ülke sıralamasındaki il başarısını üst sıralara taşımak için herkesin üzerine düşen görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.


Okul müdürlerine bazı tavsiyelerde bulunan Başak, "Başarılı olmak için birbirinizle danışarak görevlerinizi yapın. Okul içi ve okul dışı ilişkilerinizi geliştirin. Öğrencinin içinde bulunun ve onlara anne-baba şefkatiyle yaklaşın. Sorunlarına vakıf olun. Siz vatandaşa bir adım giderseniz, onlar size 5 adım, 10 adım gelir" dedi.


Eğitimdeki başarı çıtasını yükseltmek için özellikle okul öncesi eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Başak, okul çağında olup da okula gitmeyen bir tek çocuk bile kalmaması için herkesin üzerine düşen görevi titizlikle yapmasını istedi.


Çocukların okula gitmesinde özellikle okul müdürlerine büyük görev düştüğünün altını çizen Başak, şöyle dedi:


"Okul müdürlerinin bölgesinde okula gitmeyen bir tek çocuğu bile kalmışsa uykusu kaçması gerekir. Uykusu kaçmıyorsa, heyecanını kaybetmiş demektir. Bu heyecanı taşımıyorsak, kendi kendimizi sorgulamalıyız. Çocuklarımızı okula kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşamalıyız."


Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "Okullar Hayat Olsun" projesi hakkında görüşme yapıldı.


- AĞRI

Kaynak: AA