Akbank'tan Osmangazi Elektrik Açıklaması
Akbank: "Bankamızın bu işlemle ilgili Gruba özelleştirme sırasında kullandırdığı kredilerin bugüne kadar olan geri ödemesinde herhangi bir aksama söz konusu değildir"
Akbank, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Osmangazi Elektrik Dağıtım ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış şirketlerinin yönetimine el koyması ile ilgili olarak, bankanın bu işlemle ilgili gruba özelleştirme sırasında kullandırdığı kredilerin bugüne kadar olan geri ödemesinde herhangi bir aksamanın söz konusu olmadığını bildirdi.
Akbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, EPDK'nın 2010 yılında özelleştirilen Osmangazi Elektrik Dağıtım ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış şirketlerinin yönetimine el koyduğunun öğrenildiği belirtilerek, bankanın bu işlemle ilgili Gruba özelleştirme sırasında kullandırdığı kredilerin bugüne kadar olan geri ödemesinde herhangi bir aksamanın söz konusu olmadığı kaydedildi.
Kredinin teminat yapısının da güçlü olduğu kaydedilen açıklamada, "EPDK'nın yönetime el koymasının Bankamız riskine olumsuz bir etkisi olmayacağı beklenmektedir" denildi. - İstanbul