Anayasa Mahkemesi Önündeki "Adalet Nöbeti"

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan nöbet tutanları ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Balyoz davası" avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol'un Anayasa Mahkemesine yaptıkları bireysel başvurudan sonuç çıkmaması sonrası başlattığı "Adalet nöbeti"ne destek ziyaretinde bulundu.


Beraberindeki bir grup milletvekili ile alandakileri ziyaret eden Tezcan, "hukuku, adaleti arayan onurlu bir mücadele" olarak niteledi.


Eylemi, sonuna kadar desteklediklerini anlatan Tezcan, şunları kaydetti:


"Uzun zamandır Türk ordusuna kurulan kumpası artık iktidar kanadı bile ikrar etmiş durumda. Ancak buna rağmen Balyoz tertibinden, yüzlerce yurtsever, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin evladı bir iftira sonucu hala tutuklu ve cezaevinde. Şeklen hüküm verilmiş ancak kamu vicadınında, halkın vicdanında ve tarihin vicdanında, büyük bir kumpas olduğunu biliyoruz. Onlar bizlerin vicdanında suçlu değil. Tarih yeniden haklı olanları, hukuk önünde de haklı çıkarmak zorundadır. Bu çerçevde hukukçu arkadaşların yaktığı bu kıvılcım büyüyecek, büyük bir aydınlık ateşi olacak diye inanıyoruz."


Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını da iletti.


İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de ziyaret ettiği "Adalet nöbeti"ne çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerin destek ziyareti sürüyor. - Ankara

Kaynak: AA