Ankara'da Tayland Milli Günü Resepsiyonu

Son Güncelleme:

Tayland Büyükelçiliği tarafından Ankara'da verilen resepsiyonda yöresel yemekler ve danslar eşliğinde Tayland kültürünün tanıtımı yapıldı.

Tayland Büyükelçiliği tarafından Ankara'da verilen resepsiyonda yöresel yemekler ve danslar eşliğinde Tayland kültürünün tanıtımı yapıldı.


Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat'ın evsahipliğinde Ankara Swiss Otel'de düzenlenen resepsiyona diplomatik misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Resepsiyonun açılışında konuşan Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Charungvat, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdikleri bu organizasyonla Tayland'ın kültürünü ve yöresel yemeklerini tanıtmak istediklerini söyledi. CNN tarafından hazırlanan dünyanın en güzel yemekleri listesinde 7 Tayland yemeği bulunduğunu belirten Charungvat, Türkiye'de yöresel yemeklerinin tanıtımını yapmak istediklerini, büyük ilgi bekledikleri ve bir hafta boyunca devam edecek olan bu etkinliğe herkesi beklediklerini ifade etti.


Charungvat, çevreye duyarlı olunmasının gerekliliğine dikkati çekerek, Tayland Büyükelçiliği'nin hazırlamış olduğu keten çantaların davetlilere hediye edileceğini ve bu çevreye duyarlı çantaların özellikle alışverişlerde kullanılmasını ümit ettiklerini belirtti.


Resepsiyonda, Tayland kültürünün tanıtımı amacıyla yöresel yemekler ikram edilirken Tayland'ın yöresel kıyafetlerini giyen dansçılar hünerlerini sergiledirler. - Ankara

Kaynak: AA