Antalya'da Bulunan Dev Roma Mozaiği Nyt'de
ABD Nebraska Üniversitesi'nden arkeologların, Antalya'nın Gazipaşa ilçesi yakınlarındaki antik kentte ortaya çıkardıkları dev Roma mozaiği ABD basınında dikkat çekti.
ABD Nebraska Üniversitesi'nden arkeologların, Antalya'nın Gazipaşa ilçesi yakınlarındaki antik kentte ortaya çıkardıkları dev Roma mozaiği ABD basınında dikkat çekti.
New York Times gazetesi, Nebraska Üniversitesi'nden arkeologların, 2005'ten bu yana kazı çalışmaları yaptıkları Antiochia ad Cragum antik kentinde ortaya çıkardıkları, milattan sonra 3. ya da 4. yüzyıla ait olduğu düşünülen yaklaşık 149 metre kare alanı kaplayan Roma mozaiğine yer verdi.
Haberde, renkli geometrik şekillerden oluşan mozağın, ilk olarak 2002'de görüldüğü ancak yüzde 40'nın şimdi ortaya çıkarılabildiği geri kalanının ise 2013 yazında topraktan çıkarılacağı belirtildi.
Ekip lideri Sanat Tarihi Profesörü Michael Hoff, bu mozaiğin bitişik büyük bir Roma hamamı için bir avlu olabileceğini ifade ederek, bu hamamın şehirdeki tüm toplum üyeleri tarafından kullanılan, insanların eğlenip gezebileceği güzel bir park olabileceğini söyledi.