Antalya'da "Ümmet ve Kardeşlik Buluşması Konseri"
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Antalya Şubesi tarafından "Ümmet ve Kardeşlik Buluşması" başlıklı konser gerçekleştirildi.
Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) Antalya Şubesi tarafından "Ümmet ve Kardeşlik Buluşması" başlıklı konser gerçekleştirildi.
Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki konser öncesi konuşan ÖZGÜR-DER Antalya Şube Başkanı Gültekin Sincar, Avrupa'daki yaşam tarzının, farklı coğrafyalardaki siyasi alanlardan yararlandığını ifade ederek, yönetim şeklinden aile hayatına kadar birçok konuda kendi cehaletini kitlelere dayattığını söyledi.
Günümüz dünyasında ulus devletlerin ve sınırların parçalara ayırdığını belirten Sincar, bu kapsamda insanları da birbirinden uzaklaştırdığını kaydetti.
Sincar, var oluş alemindeki bütün güzellik ve zenginliklerin insan için olduğunu anlatan Sincar, buna ise insanların çalışması ve çabalamasıyla ulaşabildiğini dile getirdi.
Ümmet bilincinin soyut değil yaşanan bir gerçeklik olduğuna değinen Sincar, "Bugün insanı sömüren ayrıştıran düzenlere karşı Müslümanlar, farklılıklarını sorun haline getirmek ve bu farklılıklar üzerinden ayrışmak yerine birbirini anlamaya uzlaşmaya ve ilişki içinde olmaya mecburdur" dedi.
Daha sonra "Grup Yürüyüş" adlı ilahi grubu, çeşitli ilahiler ve ezgiler seslendirdi. Ayrıca grup üyeleri, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenler için besteledikleri eseri de yorumladı.