Aslı'ya Ceza Yok

Son Güncelleme:

Biyolojik pasaportundaki sorun nedeniyle ceza alıp almayacağı uzun süredir merak edilen Aslı Çakır Alptekin’e ceza çıkmadı.

Kaderi Lozan'dan geçecek

Türk sporunun uzun zamandır gündeminde bulunan 'Aslı Çakır Alptekin ceza alacak mı?' sorusu, yanıtını buldu.


Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, Aslı Çakır Alptekin'e ceza vermedi. Federasyonun resmi sitesinden yapılan açıklamada "Milli sporcu Aslı Çakır Alptekin'in anti doping kuralına aykırı hareket etmediği için ceza tayinine yer olmadığına, sporcu hakkında uygulanan geçici tedbirin kaldırılmasına karar verilmiştir." ifadelerin kullanıldı.


2012 Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede altın madalya alan Alptekin, biyolojik pasaportundaki düzensizlik nedeniyle madalyasını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyaydı. Başarılı atlet, 2004 yılında iki senelik bir doping cezası almış ve cezasını tamamladıktan sonra pistlere dönmüştü.


Türkiye Atletizm Federasyonu'nun cezaya hükmetmemesinin ardından Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve Dünya Anti Doping Ajansı'nın (WADA) konuyu CAS'a taşıması bekleniyor.

Kaynak: TotemSpor.Com