Asyaport, güneş panelleriyle kendi elektriğini üretecek
Tekirdağ'da bulunan Asyaport transit konteyner limanı, vinçlerin üzerine yerleştirilen güneş panelleriyle kendi elektriğini üretecek. Montaj işleminin tamamlanmasının ardından liman, iç tüketimde kullanılacak 600 bin kilovat enerjiyi güneşten temin edecek. Asyaport Limanı, çevresel hassasiyetleri önemseyerek gerçekleştirdiği bu projenin heyecanını yaşıyor.
Tekirdağ'da transit konteyner limanı Asyaport, güneş panelleriyle kendi elektriğini üretecek.
Vinçlerin üzerine yerleştirilen güneş panellerinin montaj işleminin tamamlanmasının ardından Asyaport, iç tüketimde kullanılacak 600 bin kilovat enerjiyi güneşten temin edecek.
Asyaport Limanı Teknik Müdürü Besim Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada çevresel hassasiyetleri önemsediklerini belirtti.
Projeyi gerçekleştirmenin kendilerine heyecan verdiğini ifade eden Dönmez, şunları kaydetti:
"Verim ekonomisini her konuda tutkuyla uygulayan Asyaport Limanı Avrupa'da ve Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdi. Limanlarda, özellikle konteyner limanlarında kapalı alan azlığı güneş enerjisinden elektrik üretim imkanını çok kısıtlanıyor. Tekirdağ'da bulunan Asyaport konteyner limanı bu zorluğu, bir ilki gerçekleştirerek aştı. Limanda bulunan dev vinçlerin çatılarına güneş panelleri yerleştirmeyi projelendirdik. Tamamen iç tüketiminde kullanacak 600 bin kilovat enerjiyi güneşten temin etmiş olacağız."